Cuketu zbavíme vnitřku s jádry a najemno nastrouháme. Smícháme všechny sypké suroviny, přidáme všechno ostatní (mimo kakaa), promícháme a rozdělíme na... více o Cuketová bábovka II
Makrelový filet obalte ve směsi koření a opékejte ho na oleji, na středním plameni po každé straně 2 minuty. Krém připravte smícháním: šlehačky, křenu... více o Kořeněný makrelový filet s křenovým krémem
Krabí tyčinky rozmačkáme vidličkou, přidáme nakrájené broskve. Záleží na tom, jaké kousky máte, ale k 250 gramům krabých tyčinek je tak akorát... více o Krabí pomazánka s broskvemi
Rohlíky namočíme do mléka, přidáme mleté maso, sůl, pepř , koření do mletého masa a 2 vajíčka, to vše smícháme (když je těsto moc řídké přidáme trochu... více o Plněné rolky z mletého masa
Smícháme cukr s vejci, přidáme olej a umícháme do hladka. Přidáme mouku smíchanou s práškem do pečiva, mléko a promícháme. Část těsta nalijeme do... více o Barevná olejová bábovka
Vše postupně smícháme, nalijeme na vymazaný a vysypaný plech a upečeme. Vychladlou buchtu můžeme přelít čoko polevou a posypat kokosem.... více o Kokosovo-kefírová buchta
Uděláme kvásek, zpracujeme pečlivě těsto, necháme kynout. Vykynuté těsto lehce rozválíme a vykrojíme kolečka, která libovolně plníme (tvaroh,ovoce).... více o Koláče z majolky
Z bílků vyšleháme tuhý sníh. Žloutky utřeme se 100 g cukru. Vše smícháme s moukou, práškem do pečiva a škrobovou moučkou. Těsto pečeme v předehřáté... více o Punčový dort
Polovinu listového těsta rozválíme na plech, poskládáme na něj piškoty a zalijeme vychladlým pudinkem. Na pudink naklademe ovoce a navrch položíme... více o Rychlé pudingové řezy
Okurku a kapii nakrájíme na kostičky, dáme jednotlivé porce do misek, posypeme strouhanou nivou (čím víc, tím líp), zalijeme smetanou (ne moc, aby... více o Letní salát s nivou
Kuřecí maso (nezáleží na tom, z jaké části pochází) uvaříme, obereme a nakrájíme na libovolnou velikost (čím menší, tím se jídlo rychleji uvaří). Na... více o Kuřecí oběd
Připravíme náplň: tvaroh smícháme s vejcem, cukrem, škrobem či pudinkovým práškem, přidáme nasekané ořechy, strouhneme citronovou a pomerančovou kůru,... více o Tvarohový štrůdl s medovým přelivem
Smíchejte mouku, cukr, prášek do pečiva a rozdělte směs na 2 poloviny. Kyšky, cukr a vejce rozšlehejte. Do vymazaného plechu nasypte polovinu suché... více o Tvarožník z kyšky
Z mouky, másla, vajec, vody a octa (citronové šťávy) zaděláme těsto, nejdůležitější je osolit ho! Poté si těsto rozdělíme na tři přibližně stejné... více o Snadný štrůdl
Mouku vysypeme na vál, nastrouháme na ni Heru, přidáme jogurt, sůl, vajíčko a vypracujeme těsto.... více o Těsto na štrůdl - velice jednoduché
Petrželovou nať nasekáme na drobno. Na alobal kápneme olivový olej (asi tak 1 - 2 polévkové lžíce) a rovnoměrně ho po něm rozetřeme. Nasypeme na něj... více o Ďábelský Pangasius
Z mouky, cukru, másla, vejce, amonia a kakaa vymícháme těsto, které si potom rozdělíme na dvě poloviny. Každou vyválíme na placku a upečeme na... více o Kakaové řezy s piškoty
Kuře omyjeme, vložíme do pekáčku, posolíme dostatečnou dávkou soli, opepříme, poklademe žampiony, pokryjeme alobalem a při 200 stupních v el. troubě... více o Kuře podle Šárky
Slaninu nakrájíme na drobné kostičky a dáme na pánev, poté, co pustí tuk, přidáme jednu na jemno nakrájenou cibulku. Až zesklovatí, přidáme na drobno... více o Zapékaná mísa na způsob šunkafleků
100 g cukru a vanilkový cukr vymícháme spolu se žloutky do pěny, přidáme olej a vodu. Mouku a prášek do pečiva pořádně promícháme, nasypeme do základu... více o Bublanina tety Horákovej
Jako první smícháme přísady pro zlato a těsto dáme do ledničky. Mezitím zamícháme těsto pro stříbro. Mouku vždy s páškem do pečiva a sníh lehce... více o Zlato a stříbro
Nejprve vymažeme plech a troubu nastavíme na 180°C. Potom odkrojíme vršky rajčat a vydlabeme vnitřek. Pak rajčata osolíme a opepříme. Vydlabaná... více o Pečená rajčata s překvapením
Suroviny na těsto postupně zpracujte ve vláčné těsto. To přikryjte a nechte 30 minut odpočívat. Z tvrdého papíru si vystřihněte šablonu ve tvaru... více o Sladká volská oka
Těsto: Utřeme žloutky s cukrem, přidáme vodu, olej a mouku s práškem do pečiva. Poté již ručně vmícháme ušlehaný sníh z bílků. Rozpostřeme na plech... více o Jahodové řezy Sandra
Krůtí prsa nakrájíme na kostky (asi 1,5 cm), osolíme. V misce si rozšleháme vejce s olejem, přidáme protlak, sojovou omáčku a pepř, do směsi vložíme... více o Senzační raraši
Kuřecí řízky zbavíme tuku, pokud jsou vysoké, seřízneme po délce, lehce osolíme a narovnáme do máslem vymazaného pekáče. Opepříme a zasypeme souvislou... více o Kuřecí řízky pod sýrovou peřinou
Cibuli nakrájíme na kolečka a poklademe na dno pekáčku. Uzené maso vcelku potřeme lisovaným česnekem, hořčicí, a vložíme do pekáčku. Podlijeme pivem a... více o Uzené maso na pivě
Ze strany, kde má jabko stopku vykrojíme nejlépe lžičkou důlek tak, aby jsme se zbavili jadřince (uděláme si z jablíčka jakoby misku). Do důlku... více o Marcipánová jablíčka
V míse smícháme mouku, cukr, olej, kakao, jedlou sodu, vejce a bílý jogurt. Tekutou hmotu nalijeme na vymazaný a vysypaný plech s vyšším okrajem.... více o Broskvové kostky
Vajíčka uvaříme natvrdo a vychladíme, cibuli nakrájíme na drobno, zalejeme troškou vody, osolíme, osladíme, přidáme ocet a necháme přejít varem (pouze... více o Bombový a jednoduchý salát
Placka: brambory (množství na jeden plech) nastouháme na jemno jako na bramborák, přidáme sůl, vajíčko a hladkou mouku až nám vznikne těsto tak akorát... více o Bramborový placek s houbovou omáčkou
Sýr nakrájíme na meší kostičky, přidáme hrášek, na malé kousky nakrájené žampiony a nadrobno nakrájenou cibuli (doporučuji nejprve "spařit", přelít... více o Vynikající sýrový salát
Vše smícháme postupně dohromady, nalijeme na velký, vysoký plech, můžeme vymazat a vysypat nebo dát pečící papír a pečeme při teplotě 180°C, 30 - 50... více o Tmavá buchta - dlažební kostky
Jablka oloupeme, nakrájíme na osminky, přidáme cukr, rozinky, posypeme skořicí, podlijeme trochou vody a rozvaříme na pyré. Těstoviny uvaříme v... více o Špaldové mušličky s jablečným pyré a oříšky
Smetany ušleháme spolu s moučkovým cukrem, přidáme mascarpone, pomazánkové máslo a zakysanou smetanu a vyšleháme krém. Do vychladlého silného pressa... více o Banánovo-broskvové tiramisu
Předehřejte troubu na 200 °C. Potřete papírovou utěrkou trochou tuku a vymažte jím dva plechy na pečení. Otočte kohoutkem se studenou vodou a pod... více o Čokoládové větrníky
Maso rozklepej na tenké plátky, pozor na díry aby nevytekl sýr. Naklepané maso okořeň solí, pepřem, majoránkou, cukrem a celým kmínem . Klobásu a... více o Zrnková kýta plněná sýrem a klobásou
Ingredience smícháme, tofu marinujeme nejméňe hodinu (čím dýl tím líp), pak tofu nakrájené na kousky pečeme v troubě na plechu vyloženém papírem asi... více o Citrónová marináda na tofu
Každý blok tofu rozdelíme asi na 5 řezů. V míse smícháme sojovku, vodu, zázvor, česnek a sezamový olej. Marinádou přelejeme tofu na plytkém talíři a... více o Pečené tofu se sezamem a zázvorem
Mouku prosejeme, osolíme, přidáme cukr, droždí, 1 vejce, vlažné mléko, vodu a vypracujeme polotuhé těsto. Vyválíme na obdelník 40 x 20 cm, poklademe... více o Pain au chocolat aneb Čokoládový chlebíček
Květák rozebereme na růžičky a krátce povaříme. Zapékací nádobu vymažeme tukem, vysypeme strouhankou a vložíme do ní polovinu povařeného květáku. Na... více o Květák zapečený v sýrové omáčce
Troubu vyhřejeme na 180 stupňů a dortovou formu vymažeme máslem. Do prosáté mouky přidáme sůl, cukr, strouhanou kůru a promícháme. Utvoříme důlek, do... více o Rumovo-pomerančový dort
Houby očistíme, opláchneme, osušíme a rozkrojíme na polovinu. Velkou pánev zahřejeme při střední teplotě. Máslo rozpustíme a houby 2 minuty za stálého... více o Žampionové ragú pani Verušky
V 60 ml vody rozpustíme droždí. Smícháme mléko a cukr se zbylou vodou a necháme trochu zchladit před přidáním kvasnic. Smícháme všechny suché... více o Pohankové langoše
Cibuli nakrájíme nadrobno. Celer očistíme a nakrájíme na kostičky či nastrouháme nahrubo. V hrnci na másle orestujeme cibuli dozlatova. Přimícháme... více o Celerová polévka - vydatná s masem
Maso uvaříme, asi 6 - 8 minut v osolené vodě. Smícháme kukuřici, pórek, cibuli a přidáme 3/4 lžíce worčestru, 1 lžičku hořčice, 1 lžička citronky, 1/2... více o Kuřecí salát VII.
Pomoučíme si vál. Těsto rozdělíme na půlky (z každé půlky bude jeden štrůdl). Těsto rozválíme a posypeme rozdrcenýma piškotama. Nahoru klademe asi do... více o Jahodový štrůdl
Vypracujeme těsto a dosypeme mouku tak, aby se těsto příliš nelepilo. Z těsta uděláme 6 dílů, z každého dílu vyválíme placku a tu rozřízneme na 8 dílů... více o Rohlíky z tvarohu
Do kuřecích prsou na širším konci uděláme nožem kapsičku do které dáme špalíček nivy (hermelínu), spíchneme párátkem a osolíme. Každý kousek obtočíme... více o Kuře v anglické slanině
Tagliatelle uvaříme al dente ve vroucí osolené vodě. Chřest si uvaříme v malém množství vody tak aby se nerozvařil. Na oleji krátce orestujeme... více o Tagliatelle po středozemsku