Sladká volská oka

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Radushka

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Těsto
    • 250
      g hladká mouka
    • 1
      ks vejce
    • 125
      g máslo rozkrájené na kousky
    • 60
      g cukr
    • citronová kůra z jednoho citrónu
  • Poleva
    • 250
      g moučkový cukr
    • 1
      ks bílek
    • 2
      lžíce citronová šťáva
    • potravinářské barvivo

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Suroviny na těsto postupně zpracujte ve vláčné těsto. To přikryjte a nechte 30 minut odpočívat. Z tvrdého papíru si vystřihněte šablonu ve tvaru volského oka. Po 30 minutách těsto vyválejte na pomoučené pracovní desce do tloušťky 3 mm. Sušenky vykrajujte podle šablony. Pečte při teplotě 200 °C (plyn: stupeň 3) zhruba 12 minut.
2
Suroviny na polevu (bez žlutého barviva) umíchejte a potřete jí vychladlé sušenky. Zbytek polevy obarvěte žlutým barvivem, a když první bílá vrstva zaschne, vytvořte na sušenkách žloutky.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.