Marcipánová jablíčka

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: honula

Suroviny

Vložit do nákupu
    • jablka
    • skořice
    • marcipán nejlépe domácí
    • marmeláda pikantnější - višňová, rybízová, brusinková atd.

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Ze strany, kde má jabko stopku vykrojíme nejlépe lžičkou důlek tak, aby jsme se zbavili jadřince (uděláme si z jablíčka jakoby misku). Do důlku vtlačíme marcipán, pak vrstvu marmelády, opět marcipán, marmeláda a vrchní vrstvu tvoří opět marcipán.
2
Doprostřed vtlačíme celou skořici. Dáme grilovat na 15 až 20 minut (můžeme upéct i v troubě na 160 stupňů). Můžeme si k tomu udělat i vanilkovou omáčku na zjemnění (řídký vanilkový puding). Kdo má rád žemlovku, tak si určitě pošmákne.

Komentáře k receptu

  • Marcela Hájková
    Marcela Hájková |

    4. 7. 2009 21:15

    Ale jinak jsem to už i jedla a je to dobrý :)

  • Marcela Hájková
    Marcela Hájková |

    4. 7. 2009 21:07

    Babicovy dobroty - kopírka :-)

  • niobe nightingale
    niobe nightingale |

    26. 6. 2009 13:39

    Tenhle recept nedávno dělali někdy v televizi, že jo?