Pain au chocolat aneb Čokoládový chlebíček

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: monciatko

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 670
      g hladká mouka
    • 100
      ml mléko
    • 1
      kostka droždí
    • 170
      ml voda
    • 300
      g máslo
    • 2
      ks vejce
    • 65
      g cukr
    • 100
      g mandle
    • čokoláda na vaření
    • sůl

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Mouku prosejeme, osolíme, přidáme cukr, droždí, 1 vejce, vlažné mléko, vodu a vypracujeme polotuhé těsto. Vyválíme na obdelník 40 x 20 cm, poklademe plátky másla, uzavřeme do těsta, znovu rozválíme tak, aby nám máslo nepřetrhlo těsto a znovu složíme na menší tvar. Necháme přikryté 10 min kynout. Rozvalování, překládání a kynutí těsta opakujeme 3 x. Těsto přikryjeme utěrkou a necháme kynout asi 1/2 hod, dokud nezdvojnásobí svou velikost. Rozválíme těsto na obdelník 30 x 60 cm a rozkrájíme ho na obdelníky, naplníme čokoládou a delší konce přeložíme do středu tak, aby se překrývaly. Položíme na vymazaný a vysypaný plech dále od sebe, spojem dolů. Necháme ještě aspoň hodinu kynout při pokojové teplotě, potřeme vejcem, posypeme plátky mandlí (nemusí být) a pečeme do zlatova asi 12 - 18 min v rozpálené troubě při teplotě 180 stupňů. Ze stejného těsta se dělají i croissanty, ale těsto pak rozkrájíme na trojuhelníčky a plníme čokoládou, studeným pudingem nebo marmeládou a smotáme do tvaru croissantu.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.