Bramborový placek s houbovou omáčkou

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Šaja

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Placka
    • brambory
    • hladká mouka
    • sůl
    • vejce
    • máslo
    • krupice
  • Omáčka
    • žampiony nebo Hlíva
    • máslo
    • smetana popř. šlehačka
    • sůl
    • citronová šťáva
    • cukr
    • hladká mouka
    • pepř mletý
    • vegeta
    • kmín

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Placka: brambory (množství na jeden plech) nastouháme na jemno jako na bramborák, přidáme sůl, vajíčko a hladkou mouku až nám vznikne těsto tak akorát ne moc husté ani řídké.
2
Plech vymažeme máslem, vysypeme krupičkou a něj rozetřeme bramborovou směs.
3
Pečeme v předehřáté troubě na 250 stupňů, je také výborný k vaječině nebo vysmažené slanině s játrou.
4
Omáčka: houby podusíme na másle, osolíme, přidáme trošku vegety, pepře, kmínu a zalejeme smetanou (šlehačkou). V mléce rozmícháme hladkou mouku a směsí zahustíme omáčku, podle chuti přidáme citronovou šťávu a cukr.

Komentáře k receptu

  • Šárka Kondělková
    Šárka Kondělková |

    25. 6. 2009 10:00

    Brambory jsou syrové

  • Sylva P.
    Sylva P. |

    25. 6. 2009 08:41

    A brambory mají být vařené nebo syrové?