Nedělní rohlíky

moje hodnocení:

4,0

hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: 8 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: Jitka V.

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Těsto
    • 400
      g hladká mouka
    • 2
      ks vejce 1 - 2
    • 12,5
      g měkký tvaroh
    • 0,5
      lžička sůl
    • 1
      balíček prášek do pečiva
    • 4
      lžíce olej
    • 4
      lžíce mléko
  • Náplň
    • 150
      g tvrdý sýr
    • 150
      g salám
    • 1
      hrst ovesné vločky nebo sezamová semínka

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Mouku smícháme s práškem do pečiva, přidáme vejce (trochu si nechám na potření), sůl, olej, mléko, tvaroh a nejprve v míse a pak na vále propracujeme těsto. To si rozdělíme na 2 části. Z každé postupně vyválíme válečkem placku - alespoň 25 cm. (Těsto má snahu se smršťovat). Placku rozkrojíme na 4 trojúhelníky.
2
Mezitím si nastrouháme na hrubém struhadle sýr (nejlépe cihla) a salám (např. Hodonín). Každý trojúhelník ještě vyválíme do tenka a na základně posypeme směsí sýra, salámu a srolujeme do rohlíku ke špičce. Oba konce uzavřeme přitlačením.
3
Rohlíky vkládáme na plech vymazaný sádlem, potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme ovesnými vločkami nebo semínky a dáváme do předehřáté trouby.
4
Z této dávky máme na plech 8 velkých rohlíků. Pečeme při 150 stupních, později přidáme - až jsou pěkně vypečené.
5
Je to vhodné pro lidi na venkově, kteří nemají o víkendu možnost koupit si čerstvé pečivo.

Komentáře k receptu

  • Ladia -
    Ladia - |

    4. 11. 2009 13:37

    V ostatních se ztratí, prosím o přiřazení do podkategorie Pečeme chleba, rohlíky. Podkategorie mají svůj smysl, např. při speciálech atp.