Nebe v "hubě"

moje hodnocení:

4,5

hodnotilo: 41
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Vše zpracujeme v těsto, které necháme pár hodin v lednici. Potom vyválíme asi 2-3 mm silný plát, ze kterého vykrajujeme malá kolečka (asi 3 cm), která pečeme na pečícím papíru, do zrůžovění (na 175 °C). Slepujeme krémem - nejlépe oříškovým s trochou rumu.
2
Cukroví potřebuje asi 3 dny na rozležení, po upečení jsou kolečka tvrdá.
3
Omlouvám se za ten název, ale je to fakt nebe... :-)

Komentáře k receptu

  • Tereza T
    Tereza T |

    20. 9. 2011 13:49

    Ano.

  • recepty73
    recepty73 |

    20. 9. 2011 13:27

    ...jsou tu všechny ingredience? Díky...

  • Ivana Šlapáková
    Ivana Šlapáková |

    5. 12. 2009 20:29

    Dělávám pravidelně, dobré a měkké hned druhý den po naplnění. Syn je miluje jen tak bez krému.Prostě Nebe v hubě.

  • Kristýna Dvořáková
    Kristýna Dvořáková |

    5. 12. 2009 19:48

    Evo K., je možné, že je to těmi ořechy. Já to dělala vždy jen z vlašských a po naplnění byly vždy už do druhého dne měkké a vláčné. Tuk nebyl potřeba přidávat, protože vlašáky jsou velmi tučné. Také je dobré je nechat v chladu. K.

  • Dagmar Bartůšková
    Dagmar Bartůšková |

    5. 12. 2009 08:24

    Tak těsto bylo potřeba dost podsypávat hrubou moukou,po upečení a následující týden kolečka jako šutr, podotýkám ještě nenaplněná, včera jsem zkusila poslepovat marmeládou a do do dneška nádherně změkla, s tou marmoškou je to moooc dobré, doporučuju!!!

  • Eva K.
    Eva K. |

    23. 11. 2009 22:36

    :) tak jsem nedočkavě zkoušela, po rozležení chutnalo cukroví opravdu báječně, jen mi pořád připadá dost tvrdé. Nezkoušel někdo nahradit hrubou mouku hladkou a případně přidat trošku tuku?? Udělat takovou obměnu lineckého těsta s příměsí oříšků?? Přiznám se, že jsem neměla vlašské oříšky a tak tam přišly lískové, může ta tvrdost být i tím??

  • jaja 13
    jaja 13 |

    24. 12. 2008 05:59

    Výborné. Hlavně manžel si pochvaluje. Kolečka byla dobrá i čerstvě upečené a ještě nenaplněná, ale po slepení a uležení je to opravdu nebe.

  • Olga .
    Olga . |

    16. 12. 2008 16:09

    Jana G - možná jste to přepískla s nastavováním tukového krému; příště možná snížit množství tekutých složek (žeby bylo moc Tuzemáčku :o?) A nebo možná neskladovat v sauně :o()

  • Alena Hanusová
    Alena Hanusová |

    16. 12. 2008 15:53

    Výborné !!!!!!! Už se těším, jak všem mým návštěvám bude chutnat toto výborné cukroví!!!! Děkuji ! 1*

  • Jana G
    Jana G |

    11. 1. 2008 06:19

    Kolieska sa vydarili a kazdemu velmi chutili. Avsak o tyzden zmakli a chutili ako gumenne. Najlepsie chutili cerstvo naplnene.

  • Anonym
    Anonym |

    4. 1. 2008 18:10

    Výborné cukroví, ze všech druhů bylo v naší rodině snědeno jako první a každý si liboval. Děkuji

  • Jana P
    Jana P |

    21. 12. 2007 21:36

    Mockrat Vam dekujeme za tento recept.Chutnal snad polovicce Chicaga:)Je opravdu bezkonkurencni:)

  • Anonym
    Anonym |

    16. 12. 2007 21:16

    Nevím nevím, dala jsem vše dle receptu, těsto se i druhý den šíleně lepilo, vyválet absolutně nešlo, i když jsem přidala hladkou mouku, nakonec jsem pracně vyválela rohlíčky, ale pečením se to rozjelo na placky...toto je moje letošní zklamání.

  • helus helus
    helus helus |

    15. 12. 2007 15:41

    To je fakt nebo v ústach, vynikajúce aj bez plnky. Musim urobiť druhú dávku, tentoraz aj s krémom. Ďakujeme za super recept.

  • Alena F.
    Alena F. |

    14. 12. 2007 20:14

    Fakt nebe v hubě, chutnalo nám to i nenamazané, ale zdálo se mi to tvrdé, a protože mám vlasrní hlavu, tak jsem i přes radu autorky namazala už minulý týden. Už druhý den bylo měkoučké a naprosto vynikající. Vzala jsem s sebou na kurz angličtiny na ochutnávku a byla jsem za hvězdu. A ten krém na začátku komentářů je fakt moc dobrej.

  • Šárka
    Šárka |

    13. 12. 2007 15:34

    Je to opravdu výborné. Přítel mi už snědl polovinu dávky bez krému. Rozhodně dávám za 1

  • Kristýna Dvořáková
    Kristýna Dvořáková |

    6. 10. 2007 09:49

    Sissi, těsto se spojí hlavně tukem, co je ořechách. Tuk se tam opravdu nepřidává a těsto se zpracuje perfektně! Kristýna.

  • Slávka Loderová
    Slávka Loderová |

    1. 10. 2007 17:08

    Dobrý den, práve sa dívam na Váš recept a chcem sa opýtat: do toho cesta nejde žiadne maslo? To sa spojí iba s tými vajíčkami? Dakujem Sissi

  • Pemajana
    Pemajana |

    12. 3. 2007 18:53

    OPRAVDU NEBE V HUBĚ!!! Skvělý recept, uděluji za jedna!

  • Anna
    Anna |

    25. 1. 2007 13:45

    Lenko, pokud máte něco lepšího,sem s tím. Rádi ochutnáme.

  • marika Horálková
    marika Horálková |

    24. 1. 2007 19:32

    Tak přesně takové tyčinky pekla babička a ještě na to dala citronovej tuhej sníh z bílku a pekla spíše sušila v roubě - byly perfektní.....

  • Evina
    Evina |

    19. 1. 2007 23:51

    Super!Musí se nechat odležet jako medovec. Pak je to bomba!

  • Petra Seibertová
    Petra Seibertová |

    19. 1. 2007 09:13

    Moc mi toto cukroví nechutnalo,sice je fakt,že po 3 dnech se bezvadně rozleželo,ale pro mě moc......přeořechováno.

  • Ivča
    Ivča |

    18. 1. 2007 12:53

    Díky za skvělý recept, výborné, ani už jsem neslepovala - byla by to škoda. Výborné.

  • Lenka
    Lenka |

    17. 1. 2007 10:20

    Takové skvělé komentáře, tak jsem myslela, že to bude bomba, ale jedla jsem lepší věci.

  • janka
    janka |

    12. 1. 2007 08:43

    sú vynikajúce. Robila som ich týždeň pred vianocami, ale k vianociam nezostali.

  • Karel M
    Karel M |

    8. 1. 2007 21:11

    Vynikající cukrový jsem kuchař tak ho moc pochvaluji

  • helena pelichova
    helena pelichova |

    6. 1. 2007 14:57

    vynikající lepší cukroví jsem nejedla děkuji.

  • Radka
    Radka |

    4. 1. 2007 21:43

    vskutku nebe v hubě

  • Kuchařka on-line
    Kuchařka on-line |

    3. 1. 2007 16:49

    Kliknete zde, pod výpisem komentářů na zdvojenou šipku, tj. konec výpisu, tam naleznete komentář s datem 3.12.2005 od Kristýny Dvořákové na recept na Oříškový krém.

  • Jarmila Butulová
    Jarmila Butulová |

    3. 1. 2007 16:35

    Pani Ivo, poraďte mi, prosím, jakým způsobem mám najít takto starý recept s datem 3.12.2005?

  • helena pelichova
    helena pelichova |

    2. 1. 2007 23:27

    nejlepší cukroví jaké znám díky moc pani kuchařko

  • Iva M.
    Iva M. |

    2. 1. 2007 09:33

    Recept na oříškový krém je tady na 3. straně diskuze, s datem 3.12.2005.Nám moc chutnal, ale určitě by šlo použít i jiný.

  • Hana
    Hana |

    30. 12. 2006 21:51

    Recept, jsem si přečetla až dnes a chtěla bych ho vyzkoušet. Nejsou jen vánoce, že? Jaký krém prosím do cukroví připravujete? Děkuji.

  • radek
    radek |

    29. 12. 2006 20:10

    ahoj bylo to dobré čau

  • Iva M.
    Iva M. |

    29. 12. 2006 09:29

    Výborný recept, všichni cukroví moc chválili, přirovnávali ho k laskonkám - ovšem laskonky chuťově předčí a není tak sladké. Rozhodně ho zařadím do stálého repertoáru, jen už nezbylo, jedna dávka je málo.

  • Jana
    Jana |

    28. 12. 2006 20:30

    Také jsem zkusila upéct toto cukroví před vánoci a je fakt super, všichni kdo ochutnali tak ho chválili, nejvíc tedy můj manžel, ten si ho moc oblíbil a prý ho musím upéct příští rok znovu. Je pravda, že se mi po upečení zdála kolečka dost sladká, ale po slepení krémem a polití čokoládou, výsledek svkělý.Taky jsem měla trochu problém, že se těsto na dřevěný vál dost lepilo, ale za výsledek to stálo.

  • Eva Fajkusová
    Eva Fajkusová |

    28. 12. 2006 13:31

    Vynikající,skutečné nebe,vřele doporučuji

  • Brigita Nováková
    Brigita Nováková |

    25. 12. 2006 15:55

    Je to moc dobré cukroví!Nějak nám to už mizí....Budu muset přidělat!

  • Evka Ranningerová
    Evka Ranningerová |

    18. 12. 2006 17:56

    skvělý recept,musím péct znova,po týdnu nic nezbylo

  • Marcela Burešová
    Marcela Burešová |

    18. 12. 2006 12:49

    Výborný cukroví!! Každý rok máme minimálně 12 druhů cukroví a toto zařadíme mezi stálice.

  • anonym
    anonym |

    18. 12. 2006 10:46

    Je to vynikající cukroví, jen jsem měla problém, nepoužívám pečící papír a kolečka šla velmi těžko odrazit od plechu. Musela jsem postupovat opatrně, aby cukroví zůstalo vcelku. Ale jinak chválím.

  • Hana Rožníčková
    Hana Rožníčková |

    11. 12. 2006 09:39

    Určitě se to spojí - ořechy + vejce - udělají divy. Vždyť tuk je také v ořechách.

  • Anonym
    Anonym |

    11. 12. 2006 09:24

    Je to bez tuku, a to se testo spojí?

  • Hanka
    Hanka |

    9. 12. 2006 18:27

    lidičky super recept. sotva jsem to dopekla a slepila, už mi to tu kradli.Mám pocit, že to do vánoc stačit nebude a budu muset péct další dávku.Hanka

  • Anna
    Anna |

    7. 12. 2006 12:33

    Měla jsem obavu,zda se těsto nebude lepit. Nechala jsem ho přes noc v lednici a paráda...a chuť?...bez komentáře...doporučuji všem vyzkoušet a pak už jen mlaskat

  • Gábina Houšková
    Gábina Houšková |

    5. 12. 2006 09:22

    Lenko, recept na krém je v komentáři od Kristýny na straně 2

  • Lenka
    Lenka |

    4. 12. 2006 22:07

    Prosím jak se dělá ten krém budu to dělat poprvé.Těsta mi celkem vždy šli ale na krémy jsem analfabet.Děkuji

  • Anna
    Anna |

    7. 1. 2006 20:56

    Kolečka byla moc dobrá, jen se po nich zaprášilo. Příští Vánoce zase budou :-) Jestli ne dřív.

  • Mirka S.
    Mirka S. |

    21. 12. 2005 23:30

    TO: MonikaKdyž mám problém s těstem (vždy válím mezi mikrotény) a zlobí mě a lepí se a mračí se na mne.... tak ho hezky vyválím a strčím do mrazáku. Pak se mě bojí a dovolí mi, aby se mi s ním krásně dělalo. A jde to opakovat donekonečna.

  • Kristýna Dvořáková
    Kristýna Dvořáková |

    20. 12. 2005 16:15

    Eva je taky hezké jméno:-). Jsem ráda, že Vám chutnají.U nás je to číslo 1.Kristýna

  • Monika Holinkova
    Monika Holinkova |

    18. 12. 2005 15:03

    Omlouvám se Kristýně nazvala jsem jí Evou.Tedˇ jsem dopekla je to super.Díky.Monika

  • Monika Holinková
    Monika Holinková |

    18. 12. 2005 13:59

    ahoj Evo,právě se snažím o tvůj recept.Moc mi nejde vykrajovat a přenášet na plech tak nevím kde jsem udělala chybu.Dlouho jsem hledala dobrý recept na ořechové cukroví a ten tvůj se mi líbil.Monika

  • Vlaďka Hajná
    Vlaďka Hajná |

    18. 12. 2005 09:37

    Na chuť je to opravdu moc dobré, ale mě nenapadlo nic chytřejšího, než že jsem těsto natlačila do formiček. Varuju všechny,kdo by to chtěl vyzkoušet, nedá se to pak dostat ven! Zbyla mi jen plná miska nadrobeného cukroví, ale nevadí, přidala jsem to všude tam kde se dávají piškoty a chutnalo to fantasticky.

  • Helena
    Helena |

    7. 12. 2005 15:08

    Dekuji mockrat pani mile a Kucharce on line za ochotu.Na navodu na krabici je napsano,kolik gramu ma jedna lzice,takze ted uz to dam dohromady.Preji vsem hezke Vanoce.

  • Míla Kořínková
    Míla Kořínková |

    5. 12. 2005 11:15

    Mám v rukou dva sáčky pudinku,Naturamyl a Dr.Oetkera, na obou je stejná váha 37 g,lžíce nejde potřesením tak zarovnat jako třeba s moukou, nebo cukrem ( ten škrob je prevít a nožem se mi to nechtělo zarovnávat), také jsem se divila, hádala bych méně :-))

  • Kuchařka on-line
    Kuchařka on-line |

    5. 12. 2005 09:39

    Paní Mílo, nespletla jste se? Já mám na pudinku uvedeno 50 g. Bohužel se mi pokazila váha, takže s množstvím lžic nemůžu pomoct.

  • Di
    Di |

    5. 12. 2005 09:22

    Sedm polévkových lžic? To je strašně moc. Raději se Heleno držte údaje o 37 g.

  • Míla Kořínková
    Míla Kořínková |

    5. 12. 2005 06:07

    Helčo,český pudink má 37 g, je to 7 mírně zarovnaných polévkových lžic, v případě krému na pintlich množství až tak nezáleží - ať se ti to povede, a hezké Vánoce :-))

  • Helena
    Helena |

    4. 12. 2005 16:10

    Prosim,nemohl by se nekdo obetovat a zmerit,kolik lzic pudinku je v jednom ceskem balicku pudinkoveho prasku?Ja tady mam pudink z Malty v krabici ,spatne to odhaduji a do Prahy pojedu az v lete.Dekuji.

  • Kristýna Dvořáková
    Kristýna Dvořáková |

    3. 12. 2005 11:52

    Oříškový krém:125ml studeného mléka smíchat s 1/2 vanilkového pudingu, lžící cukru a za stálého míchání přivést k varu a asi 1/2 minuty povařit.Za občasného míchání chladit a ještě VLAŽNÝ puding přidávat po lžičkách do 125g másla a spolu s asi 100g cukru moučka (podle chuti i míň) postupně vyšlehat v hladký krém. Přimíchat 5 lžic mletých vlašských ořechů a 1 lžíci rumu.

  • Eva Harmachová
    Eva Harmachová |

    2. 12. 2005 13:17

    Prosím recept na ten oříškový krém