Z přísad vypracujeme těsto, vyválíme ho do kruhu 3 mm silné a rozkrájíme na 4 části (čtvrtkruhy). Těsto uvaříme v osolené vodě s 1 lžičkou oleje. Scedíme. Tvaroh promícháme se žloutky, rozinkami, cukrem, vanilkovým cukrem a sněhem z bílků.
2
Do vymazané zapékací misky vložíme 2 kusy těsta tak, aby přečnívaly přes okraj, rozložíme 1/3 náplně, dáme třetí část těsta, rozložíme další třetinu náplně, uložíme poslední těsto, rozložíme zbytek náplně. Přečnívající okraje složíme do středu, potřeme žloutkem a upečeme v troubě (asi 30 minut).
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Tereza Jarčušková
|26. 2. 2007 06:55
Jarka, máte pravdu, ja som to napísala zjednodušene, nevedala som, či to každý pochopí, takže ako vraví Jarka, môžete vytvarovať niečo na spôsob ružičky:)))
Jarka z Bratislavy
|24. 2. 2007 19:02
Pamätám si, že pani Paveleková v televízii hovorila o tomto recepte. Lenže ona ten povrch nevytvorí rovný, preložením prečnievajúch dielov, ale vytvaruje z neho ružicu. Povrch je krajší a chrumkavý.
Tereza Jarčušková
|24. 2. 2007 13:27
Tento múčnik je od pani Majdy Pavelekovej ako správne podotkol anonym ( mimochodom Kalvínske nebo a Kalvínske nebe je jedno a to isté, len v rôznych jazykoch, ale to anonym asi vie, nie? ). Robievala ho pre ňu jej babička, a prečo kalvínske nebo, to nevedela povedať. Ale nám to chutí, je to trochu iná sorta múčnika. Pani Marketa, varte ako varíte cestoviny, aby boli asi na 90% uvarené, cca 10 min. Pani Jelena, veľkosť misky zvoľte podľa veľkosti plátov cesta, aby vám prečnievali cez okraj a mohli ste to potom zabaliť. Cesto vložte širšou stranou dole, ide o to, aby ste po upečení a vyklopení mali cesto navrchu a plnku vnútri.
jelena
|23. 2. 2007 11:52
Moc nechápu, jak se mají ty čtvrtkruhy pokládat do té misky.Jak ta miska má být velká ?
Anonym
|23. 2. 2007 09:09
Je to výborné Terezko, že si ten recept oprášila,už by som aj naˇˇnho zabudla. ˇˇDakujem
Anonym
|23. 2. 2007 09:07
Tento múčnik predvádzala slovenská herečka Magda Paveleková pod názvom Kalvínske nebo.
Di
|22. 2. 2007 18:54
To je krásný název, Terezko. Víte, jak k němu ten moučník přišel?
englicka marketa
|22. 2. 2007 18:16
těsto se vaří dokud nevyplave napovrch nebo jak dlouho???děkuji.