• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Zavařování & nakládání
  • Recepty.cz
  • Kalvínské nebe
Napište svůj komentář k receptu

Kalvínské nebe

autor: J.Tereza
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Kalvínské nebe
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto
    • 300
      g hladká mouka
    • 3
      ks vejce
    • 1
      špetka sůl
  • Náplň
    • 500
      g tvaroh
    • 4
      ks vejce
    • 100
      g rozinky namočené v rumu
    • moučkový cukr podle chuti
    • 1
      balíček vanilkový cukr

Postup přípravy receptu

1
Z přísad vypracujeme těsto, vyválíme ho do kruhu 3 mm silné a rozkrájíme na 4 části (čtvrtkruhy). Těsto uvaříme v osolené vodě s 1 lžičkou oleje. Scedíme. Tvaroh promícháme se žloutky, rozinkami, cukrem, vanilkovým cukrem a sněhem z bílků.
2
Do vymazané zapékací misky vložíme 2 kusy těsta tak, aby přečnívaly přes okraj, rozložíme 1/3 náplně, dáme třetí část těsta, rozložíme další třetinu náplně, uložíme poslední těsto, rozložíme zbytek náplně. Přečnívající okraje složíme do středu, potřeme žloutkem a upečeme v troubě (asi 30 minut).
3
Upečené pocukrujeme a krájíme na řezy jako dort.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Vanilkové nebe

Vanilkové nebe

Nebe v "hubě"

Nebe v "hubě"

Čokoládové nebe krále Erika

Čokoládové nebe krále Erika

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Tereza Jarčušková | 26. 2. 2007 06:55

    Jarka, máte pravdu, ja som to napísala zjednodušene, nevedala som, či to každý pochopí, takže ako vraví Jarka, môžete vytvarovať niečo na spôsob ružičky:)))

  • Jarka z Bratislavy | 24. 2. 2007 19:02

    Pamätám si, že pani Paveleková v televízii hovorila o tomto recepte. Lenže ona ten povrch nevytvorí rovný, preložením prečnievajúch dielov, ale vytvaruje z neho ružicu. Povrch je krajší a chrumkavý.

  • Tereza Jarčušková | 24. 2. 2007 13:27

    Tento múčnik je od pani Majdy Pavelekovej ako správne podotkol anonym ( mimochodom Kalvínske nebo a Kalvínske nebe je jedno a to isté, len v rôznych jazykoch, ale to anonym asi vie, nie? ). Robievala ho pre ňu jej babička, a prečo kalvínske nebo, to nevedela povedať. Ale nám to chutí, je to trochu iná sorta múčnika. Pani Marketa, varte ako varíte cestoviny, aby boli asi na 90% uvarené, cca 10 min. Pani Jelena, veľkosť misky zvoľte podľa veľkosti plátov cesta, aby vám prečnievali cez okraj a mohli ste to potom zabaliť. Cesto vložte širšou stranou dole, ide o to, aby ste po upečení a vyklopení mali cesto navrchu a plnku vnútri.

  • jelena | 23. 2. 2007 11:52

    Moc nechápu, jak se mají ty čtvrtkruhy pokládat do té misky.Jak ta miska má být velká ?

  • Anonym | 23. 2. 2007 09:09

    Je to výborné Terezko, že si ten recept oprášila,už by som aj naˇˇnho zabudla. ˇˇDakujem

  • Anonym | 23. 2. 2007 09:07

    Tento múčnik predvádzala slovenská herečka Magda Paveleková pod názvom Kalvínske nebo.

  • Di | 22. 2. 2007 18:54

    To je krásný název, Terezko. Víte, jak k němu ten moučník přišel?

  • englicka marketa | 22. 2. 2007 18:16

    těsto se vaří dokud nevyplave napovrch nebo jak dlouho???děkuji.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Buchty Dopolední svačina Svačina Pečení Výjimečný den Oslava Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Hladká mouka Moučkový cukr Rozinky Sůl Tvaroh Vanilkový cukr Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Pikantní čalamáda

Pikantní čalamáda

Avokádová pasta

Avokádová pasta

Vločkové řezy s krémem

Vločkové řezy s krémem

Lemon Pie / Citronový koláč

Lemon Pie / Citronový koláč

Cuketové topinky (tousty)

Cuketové topinky (tousty)

Ořechoví šnečci - rychle a chutně

Ořechoví šnečci - rychle a chutně

Domácí plněná roláda z mletého masa

Domácí plněná roláda z mletého masa

Hasenöhrl (zaječí uši)

Hasenöhrl (zaječí uši)

Bleskové kuřecí kari s brokolicí

Bleskové kuřecí kari s brokolicí

Doporučujeme

90 minut
Segedínský guláš - F.O.O.D.

Segedínský guláš - F.O.O.D.

40 minut
Podzimní houbovka s dýní

Podzimní houbovka s dýní

40 minut
Lepenice s trhaným uzeným

Lepenice s trhaným uzeným

45 minut
Dýňové cupcakes

Dýňové cupcakes

165 minut
Šípková zavařenina

Šípková zavařenina

30 minut
Hraběnčiny řezy podle časopisu F.O.O.D.

Hraběnčiny řezy podle časopisu F.O.O…

45 minut
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami

Vepřové s mrkví, hráškem a…

30 minut
Dýňové karí se špenátem a čočkou

Dýňové karí se špenátem a čočkou

Poslední sledované recepty

986
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
552
Rajčatový salát III.
Rajčatový salát III.
324
Klasické lečo
Klasické lečo
252
Dýňový koláč s polevou
Dýňový koláč s polevou
245
Papriková krkovice
Papriková krkovice

Zajímavé články

Lahodný dýňový cheesecake: Vyzkoušejte tento geniální podzimní dezert v pečené i nepečené verzi
Lahodný dýňový cheesecake: Vyzkoušejte tento…
Jeřabiny dozrávají! Podle čeho poznáte ty jedlé, na co jsou dobré a jak je chutně zužitkovat?
Jeřabiny dozrávají! Podle čeho poznáte ty jedlé,…
Podzimní prázdniny na chalupě: Rodinné recepty od polévky až po moučník
Podzimní prázdniny na chalupě: Rodinné recepty od…
Nejlepší podzimní sirupy: Vyrobte si šípkový, jeřabinový, bezový nebo rakytníkový
Nejlepší podzimní sirupy: Vyrobte si šípkový,…
Jak zpracovat houby: Jak je sušit, zamrazit a co uvařit, když přinesete plný košík
Jak zpracovat houby: Jak je sušit, zamrazit a co…
AHA.cz Brodská u konce s dechem: DOHODA S LÉKAŘEM

Brodská u konce s dechem: DOHODA S LÉKAŘEM

Mimibazar Otestovali jste: Nejlehčí školní batohy pro prvňáky skvěle sedí na zádech a dětem se líbí

Otestovali jste: Nejlehčí školní batohy pro prvňáky skvěle sedí na zádech a dětem se líbí

Dáma.cz Co dělá váš partner nejraději, když je sám doma? To prozradí jeho znamení

Co dělá váš partner nejraději, když je sám doma? To prozradí jeho znamení

Blesk pro ženy Největší samotáři zvěrokruhu. Kdo je citlivá duše a kdo samotář perfekcionista?

Největší samotáři zvěrokruhu. Kdo je citlivá duše a kdo samotář perfekcionista?

Ženy.cz První vibrátor v 16 letech? Erotické hračky vám pomohou poznat potřeby vlastního těla

První vibrátor v 16 letech? Erotické hračky vám pomohou poznat potřeby vlastního těla

Blesk.cz Zemřel představitel Brumbála! Herec Michael Gambon bojoval se zápalem plic

Zemřel představitel Brumbála! Herec Michael Gambon bojoval se zápalem plic

SportRevue.cz FOTO : Sexy Soccer! I takhle (kdysi) vypadalo žhavé (a polonahé) fotbalové léto

FOTO : Sexy Soccer! I takhle (kdysi) vypadalo žhavé (a polonahé) fotbalové léto

Maminka.cz Pobuřující a zvrhlé? Nikoli, takhle se vychovávalo za dob našich prababiček. Neuvěřitelné fotografie jsou důkazem!

Pobuřující a zvrhlé? Nikoli, takhle se vychovávalo za dob našich prababiček. Neuvěřitelné fotografie jsou důkazem!

Blesk Horoskopy Největší samotáři zvěrokruhu. Kdo je citlivá duše a kdo samotář perfekcionista?

Největší samotáři zvěrokruhu. Kdo je citlivá duše a kdo samotář perfekcionista?

Abecedazahrady Nejkrásnější podzimní dekorace: 56 úžasných tipů na vaše tvoření

Nejkrásnější podzimní dekorace: 56 úžasných tipů na vaše tvoření

  • Recepty.cz
  • Kalvínské nebe
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotné kontaktní místo/Single Point of Contact