Nakládaný eidam ála JÁ :)

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 10 minut
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • eidam sýr Množství dle potřeby
    • ocet Pár kapek
    • olej pár kapek
    • bazalka cca 1 čajová lžička
    • česnek sušený dle chuti, dávám hodně
    • mletá sladká paprika jen pro barvu
    • sůl doporučuji nešetřit
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Nakrájíme eidam (jakýkoliv, klidně i ten nejlevnější) na malé kostičky a dáme na talířek stranou. Do misky (velikost dle množství eidamu) napustíme vodu. Do vody dáme pár kapek oleje, sušenou bazalku, sušený česnek, pepř, pořádně osolíme a dochutíme octem. Musí být cítit, ale nesmí ho být moc. Nakonec trochu zabarvíme paprikou, vložíme nakrájený eidam a dáme přes noc do lednice. (Pozor! Kousky sýra musí být všechny ponořené, jinak oschnou) ...
2
Sýr jakoby zvláční a změkne a "natáhne si" skvělé aroma.. Doporučuji před konzumací zcedit, dát na talíř a podávat s vhodným vínem třeba k jednohubkám. :-)

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.