Nadívaný bůček II.

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      kg vepřový bůček
    • 1
      lžička sůl
    • 1
      lžička kmín
    • 50
      g sádlo
    • 20
      g hladká mouka
  • Nádivka
    • 40
      g máslo
    • 4
      ks houska
    • 3
      ks vejce
    • 125
      ml mléko
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      špetka muškátový květ
    • 1
      lžíce petrželka

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Bůčkem uděláme podélný řez na kapsu. V mléce rozšleháme žloutky, osolíme, přidáme koření, petrželku, rozpuštěné máslo, housku na kotičky a nakonec sníh z bílků. Kapsu naplníme nádivkou, zalijeme, bůček osolíme, okmínujeme a vložíme do pekáče kůžičkou dolů. Podlijeme horkou vodou a zvolna pečeme. Povrch přeléváme vypečenou šťávou. Když je bůček navrchu upečený, obrátíme ho, kůžičku rozkrájíme do čtverečků, znovu osolíme a pečeme dočervena. Hotové maso vyndáme, šťávu zaprášíme moukou, zředíme vodou, rozšleháme, povaříme a procedíme.
2
Podáváme s bramborovým knedlíkem a dušeným červeným zelím.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.