Mrkvové taštičky

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 7
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Polohrubou mouku, tuk, prášek do pečiva a jemně strouhanou mrkev smícháme dohromady a uděláme těsto. Dáme do lednice alespoň na hodinku ztuhnout.
2
Potom vyválíme plát, ze kterého rádýlkem vykrajujeme čtverce. Na každý dáme kousek marmelády a přeložíme do tvaru šátečku.
3
Okraje přitiskneme. Upečeme a ještě teplé obalujeme v moučkovém cukru do kterého jsme zamíchali vanilkový cukr.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Mery96
    Mery96 |

    10. 11. 2013 20:56

    Výborní a vláčné ;)

  • jaja 13
    jaja 13 |

    11. 10. 2009 13:22

    Hledala jsem včera nějaký recept na něco sladkého a narazila na tyhle mrkvové taštičky. Protože u nás moc marmeláda nejde, naplnila jsem je tvarohem a jen pár posledních, do kterých mi už tvaroh nevyšel, marmeládou. Ty tvarohové jsou dnes krásně vlhké a měkké, kdeždo ty marmeládové jsou tuhé. Takže příště jedině tvaroh.

  • PajaP ***
    PajaP *** |

    9. 10. 2009 16:21

    Krehoucke, vyborne! Mam na te i sateckovac, ktery stiskne okraje k sobe a doporucuju rybizovou marmeladu.

  • vilda babič
    vilda babič |

    7. 9. 2008 15:51

    vynikající !!! Babičová

  • pampeliska007
    pampeliska007 |

    25. 11. 2006 18:10

    Dekuji za recept.Tasticky byly opravdu vyborne.Plnili jsme i povidly a makem,marmelada nam dost vytekla...:( ale jinak se po nich zaprasilo za 2dny...:)

  • Lenka Zavřelová
    Lenka Zavřelová |

    8. 5. 2006 22:19

    Používám Heru, někdy i něco levnějšího na pečení. A ta tloušťka těsta je asi 2 mm. Používám vykrajovátko a jak jsem již uvedla, kapsy-taštičky jsou opravdu moc dobré.

  • Romana
    Romana |

    26. 3. 2006 14:05

    Také by mě zajímalo, jestli se tukem rozumí Omega..nebo Hera apod.

  • Anonym
    Anonym |

    25. 3. 2006 23:20

    Jaký tuk na to používáte? Může být máslo? A na jak tenko těsto vyválet? děkuji

  • Zuzana Bugárová
    Zuzana Bugárová |

    25. 3. 2006 11:36

    Toto je super recept, robim ho uz strasne dlho, a este nas neomrzel.

  • Tereza Jarčušková
    Tereza Jarčušková |

    26. 1. 2006 09:58

    Včera so upiekla, naplnila ríbezľovým džemom a musím povedať, že strašne chutili. Sú ozaj výborné, boli krehučké, jemnučké...

  • Lidka Kábrtová
    Lidka Kábrtová |

    25. 1. 2006 15:37

    Šla by tam maková nebo ořechová náplň? Nebo tvarohová? Rodina džem nemusí.

  • Tereza Jarčušková
    Tereza Jarčušková |

    25. 1. 2006 15:35

    Tie vykrajovátka sú ozaj dobré, ja nimi vykrajujem niekedy aj sladké pirohy. Sú esteticé, ale babička by ma hnala... Ona stále varila "pirohy o tri rohy".To bola vetička pre srandu a navnadenie sa na pirohy.

  • Marcela Vrabcová
    Marcela Vrabcová |

    25. 1. 2006 15:01

    My jim rikame mrkvovniky a nejlepsi jsou do nich povidla. Vykrajovatka muzu jen doporucit, koupila jsem v domacich potrebach sadu, kde jsou tri ruzne velikosti za 29 Kc. Nejradsi je mame uplne male.

  • Tereza Jarčušková
    Tereza Jarčušková |

    25. 1. 2006 14:50

    Mrkvy sa nám urodilo vlani kvantum a naviac vo veľkosti repy. Dobrý návod na jej zužitkovanie. Určite vyskúšam.

  • Lenka
    Lenka |

    25. 1. 2006 14:28

    Mrkve dávám 20 dkg,ale víc určitě není na škodu.Vykrajuji a stlačuji vykrajovátkem na kapsy.Jsou výtečné,lepší než z obchodu a hlavně podstatně levnější.

Další doporučené recepty: