MRKVOVA POLEVKA VI.

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      l vývar
    • 20
      g hladká mouka
    • 1
      dl smetana
    • 1
      ks žloutek
    • 100
      g hrášek
    • vegeta nebo masox
    • 250
      g mrkev
    • 40
      g máslo
    • sůl

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Mrkev jemně nastrouháme a společně s hráškem podusíme na 10 g másla. Ze zbytku másla uděláme s moukou světlou jíšku, kterou zalijeme vývarem a vaříme 5 minut. Potom přidáme podušenou mrkev s hráškem a necháme přejít varem. Před koncem přidáme smetanu rozmíchanou se žloutkem, dosolíme a dochutíme vegetou nebo masoxem. Na talíři zdobíme sekanou petrželkou.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.