Mrkvová polévka II.

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 1
doba přípravy: 20 minut
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Mrkev jemně nastrouháme a společně s hráškem podusíme na 10 g másla. Ze zbytku másla uděláme s moukou světlou jíšku, kterou zalijeme vývarem a vaříme 5 minut. Potom přidáme podušenou mrkev s hráškem a necháme přejít varem. Před koncem přidáme smetanu rozmíchanou se žloutkem, dosolíme a dochutíme vegetou nebo masoxem. Na talíři zdobíme sekanou petrželkou.
Použité ingredience v tomto receptu: Hladká mouka Hrášek Máslo Mrkev Smetana Sůl Vegeta Vývar Žloutek

Komentáře k receptu

  • Lada P.
    Lada P. |

    3. 8. 2010 18:05

    úžasné děkuju za typ

  • marti
    marti |

    14. 9. 2005 11:08

    Polévka je vynikající! Ještě nám trochu zůstalo na dnešek, tak už se na ní těším :-)

Další doporučené recepty: