Mramorová bublanina

moje hodnocení:

4,0

hodnotilo: 3
doba přípravy: 60 minut
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Věra z DC

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Smetanu ušleháme s vejci, cukrem a špetkou soli do pěny a postupně vmícháváme mouku s práškem do pečiva.
2
Pekáč vymažeme olejem, poprášíme moukou a nalijeme do něj 2/3 těsta.
3
Ve zbytku těsta rozmícháme kakao a nepravidelně ho nalijeme přes těsto bílé. Nakonec višně poprášíme moukou a rovnoměrně rozložíme po povrchu těsta. Pečeme v předehřáté troubě (zpočátku troubu neotvíráme, aby těsto nekleslo).

Komentáře k receptu

  • recepty 73
    recepty 73 |

    24. 2. 2009 10:40

    Pekáč vymazávám máslem,ale 4 lžíce oleje se mi zdá na vymazání moc.Asi raději do těsta,ikdyž šlehačka(smetana) také obsahuje tuk.Jiří

  • recepty 73
    recepty 73 |

    24. 2. 2009 10:34

    třešně se zapráší moukou,aby se neroztekly tolik do buchty-obsahují totiž hodně vody.Já je nezaprašuji moukou,ale vanilkovým pudinkem-líp to voní i chutná.To samé dělám i s jahodama.Jiří

  • Riana Křemenová
    Riana Křemenová |

    24. 2. 2009 10:33

    a ještě něco? ten olej je jen na vymazání plechu nebo se dává i do těsta? Díky

  • Riana Křemenová
    Riana Křemenová |

    24. 2. 2009 10:27

    Mohla bych se zeptat na důvod zaprášení višní moukou? Nejsem zkušená kuchařka a o tomhle jsem ještě neslyšela. Předem díky. Jo a nebyla by na to dobrá drobenka? :-)

  • pavlinka
    pavlinka |

    31. 1. 2008 12:11

    tak byla to mnamka velika ,neni to sucha bublanina jakou znam ,prital si ji pochvaloval

  • Dana Procházková
    Dana Procházková |

    18. 3. 2006 13:51

    Moc děkuji za recept, bublaninu dělám skoro každý týden a ještě se nepřejedla. Dík. Dana P.

  • Alana G.
    Alana G. |

    2. 6. 2005 22:17

    Chtěla jsem se zeptat zda jde o šlehačku, sladkou smetanu 10% na vaření nebo o zakysanou smetanu. Díky za upřesnění, jinak to vypadá moc chutně.

Abecední seznam: