Moje kyselo

moje hodnocení:

3,7

hodnotilo: 3
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Houby den předem namočíme, druhý den uvaříme s kmínem v téže vodě, ve které byly namočeny. Ze sádla a mouky připravíme světlejší jíšku. Rozmícháme s trochou studené vody a přidáme k houbám. Dále přidáme masox a povaříme. Mezitím na sádle osmažíme cibuli, přidáme rozšlehaná vejce a usmažíme na řídko. Do polévky přidáme zakysanou smetanu, usmažená vejce, osolíme a již nevaříme.
2
Nejlépe chutná s čerstvým chlebem nebo dalamánky.

Komentáře k receptu

  • Daizy *
    Daizy * |

    22. 7. 2008 14:39

    no jasně, já si toho všimla až při odesílání, četla jsem jen smetanu, tu zakysanou jsem jaksi přehlédla...no jo, asi su slepá jak patrona:-)

  • ladislava staffenová
    ladislava staffenová |

    22. 7. 2008 12:52

    Kysaná smetana,podmáslí i kyselé mléko je kyselé.:-)))

  • Daizy *
    Daizy * |

    22. 7. 2008 11:30

    A co je na tom kyselého?

  • ladislava staffenová
    ladislava staffenová |

    21. 7. 2008 19:05

    Nakonci mají být !!!! a ne §§§§:-)))jinak za1Prostě v Krkonoších umíme :-))))

  • ladislava staffenová
    ladislava staffenová |

    21. 7. 2008 19:03

    Tak takhle dělám taky kyselo - jen malinké obměny - ještě dám libeček a masox vynechávám,houby(hodně!)vařím v té vodě,co je namáčím - někdy použiju i podmáslí nebo i využiju mléko co zkysne)samozřejmě ne hořké:-)) a když chci je toto jídlo,aby bylo sytější,uvařím s houbami nakrájené brambory.Ale je to výborn駧§

Abecední seznam: