Mléčná marmeláda

moje hodnocení:

4,0

hodnotilo: 4
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
V kastrolu (nejlépe dvouplášťovém) ohřejeme mléko. Ve chvíli, kdy je vlažné, přisypeme cukr a zamícháme. Přivedeme k varu a za občasného promíchání necháme vařit 1-2 hodiny (záleží na požadované konsistenci).
2
Marmeláda je hotová, má-li karamelovou barvu a je-li hustá asi jako nutella. Měla by chutnat jako jesenka s karamelem.
3
Použití: Je výborná jako pomazánka (zejména na palačinky), do cukroví a krémů, s ovocem, jogurtem nebo zmrzlinou, ale také jako přísada do kávy a čaje.
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Mléko plnotučné Smetana

Komentáře k receptu

  • Hey-lin
    Hey-lin |

    13. 11. 2012 20:48

    2 hodiny míchání a z výsledku jsem zklamaná ale totálně chutná to jako extrémně přeslazený salko. Mám sladký hodně ráda ale tohle mi lepí zuby k sobě. :-$

  • missmasz
    missmasz |

    14. 1. 2011 12:49

    Dělala jsem to z půlky dávky a přidala k tomu celou oříškovou čokoládu. Teď toho strašně lituji - je toho setsakramensky málo pro tři domácnosti. Takže mě to hodinový míchání čeká zítra zase :-))))) Vynikající

  • iva nemcova
    iva nemcova |

    27. 1. 2010 13:16

    Prosim,poradte mi,co kdybych ten cukr njdriv nechala zkaramelizovat a pak pridala teple mleko?To by pak bylo neco na zpusob vareneho Salka?

  • iva nemcova
    iva nemcova |

    10. 10. 2008 16:29

    zvedavost mi nedala a musela jsem to vyzkouset.delala jsem z polovicni davky,je toho plny hrnecek (150 ml)

  • Olga Zehnalová
    Olga Zehnalová |

    8. 10. 2008 18:44

    Toto je veľmi zaujímavé, aké množstvo z toho ostane?

  • iva nemcova
    iva nemcova |

    8. 10. 2008 18:12

    Jak dlouho se da skladovat?

  • Gábina H
    Gábina H |

    7. 10. 2008 09:49

    Dalo by se to udělat v pekárně na program marmeláda?

  • Celina Polívková
    Celina Polívková |

    1. 9. 2006 13:18

    Podle mého názoru má být mléko čerstvé, ne krabicové. Nejdřív jsem mléko s cukrem vařila ve vodní lázni, ale po hodině stále nedocházelo k varu, a tak jsem dala litinový hrnec rovnou na oheň. Směs jsem neúnavně míchala, až příšerně zhoustla, a když ztuhla, byla dost pevná a ani trochu tekutá. Zato byla sakramentsky dobrá a moc dlouho nevydržela.

  • Jana
    Jana |

    31. 7. 2006 08:19

    Jistě se dá také vařit ve vodní lázni.

  • Anonym
    Anonym |

    30. 7. 2006 21:31

    Prosím , jaké mám použít mléko? Krabicové může být? Děkuji Míša

  • Dagmar Krejčí
    Dagmar Krejčí |

    28. 7. 2006 21:39

    Dalo by se to z trvanlivého mléka?

  • Janča
    Janča |

    23. 1. 2006 11:23

    Může se skladovat v lednici?A jestli ano,jak dlouho?

  • Petra
    Petra |

    23. 1. 2006 09:36

    To je napad! Ziji v zahranici a dlouho jsem si lamala hlavu, cim nahradim Salko, pouzivane v mnoha receptech na moucniky. Zkusim tuto mlecnou marmeladu!

  • Tereza Jarčušková
    Tereza Jarčušková |

    23. 1. 2006 06:57

    Ak použijete hrniec na varenie mlieka - dvojplášťový, ako uvádza autorka receptu, nemôže sa vám to pripáliť.

  • kocurek
    kocurek |

    22. 1. 2006 18:52

    určitě to musí být moc dobré,ale zajímalo by mě, jestli se to nepřipálí?

  • Anonym
    Anonym |

    8. 5. 2005 19:37

    Mně chutnala. Musí se nechat trošku vystydnout a je výborná!

Abecední seznam: