Milovaná brioška

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: haluška50

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 400
      g hladká mouka
    • 80
      g cukr
    • 42
      g droždí 1 kostka
    • 2
      lžička sůl
    • 150
      ml mléko
    • 3
      ks vejce + 1 na potření
    • 200
      g máslo
    • rozinky dle chuti
    • 250
      g sušené meruňky nemusí být
    • 2
      lžíce hnědý rum

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Kvásek: 1 lžička cukru + droždí + trocha mléka = necháme vzejít kvásek na teplém místě.
2
Do mísy prosijeme mouku, přidáme cukr, sůl, vejce a kvásek, postupně přiléváme mléko. Naposled přijde rozpuštěné máslo s rumem. Zpracujeme vláčné těsto, které necháme v teple kynout, asi 30 minut. Osvědčila se mi trouba předehřátá na 50 °C. Poté do těsta zapracuji rozinky s meruňkami, které jsem namočila do horké vody a pokrájela nahrubo. Utvořím 16 kuliček.
3
Důkladně vymažeme formy na biskupský chlebíček - do každé formy přijde 8 kuliček. Poté formy přikryjeme utěrkou a dáme znova do trouby kynout nejméně na 30 minut (klidně i na celou hodinu). Poté je pomažeme vajíčkem s troškou mléka. Pečeme cca 30 min. na 180 °C.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.