Metropol

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Hladný

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 8,8
      l převařená voda
    • 375
      g cukr
    • 125
      g rýže
    • 50
      ks hřebíček
    • 25
      ks nové koření
    • 0,8
      lžička zázvor
    • 0,8
      lžička skořice
    • 0,8
      lžička tymián
    • 1
      ks muškátový květ
    • 1
      ks muškátový oříšek
    • 2
      ks citron
    • 25
      g sušené droždí

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Vodu převaříme a necháme vychladnout, pak rospustíme cukr a ostatní ingredience, dáme do 15 l demižonku a dobré je dát kvasnou zátku.
2
Potom to přecedíme přes punčochu a necháme čistit. Trvá to déle, ale je to vyzkoušené a opravdu dobré.

Komentáře k receptu

  • Petr Šupa
    Petr Šupa |

    31. 5. 2007 12:57

    Dobrý den omluvám se za pozdní odpověď,Necháme to kvasit tak dlouho dokud to přestane bublat a potom se to scedí nejlépe stočit a nechá čistit.Jeto skoro stejný postup jak při dělání vína

  • Gábina Houšková
    Gábina Houšková |

    3. 10. 2006 08:22

    a jak dlouho se to má nechat kvasit?

  • Janina
    Janina |

    2. 10. 2006 12:50

    Tento sladký alko nápoj také děláme krom muškátu,říkáme mu Arak.Je to dobrý vychlazený nebo s ledem aperitiv.