Meruňkový koláč podle Vlaďky

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Gábina

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Těsto
    • 3
      ks vejce
    • 1
      sklenice cukr
    • 1
      sklenice rostlinný olej
    • 2
      sklenice polohrubá mouka
    • 190
      ml mléko 3/4 sklenice
    • 1
      balení prášek do pečiva
    • 2
      lžíce kakao
  • Náplň
    • 3
      balení tučný tvaroh
    • 4
      lžíce cukr smíchat
  • Poleva
    • 1
      sklenice meruňkový kompot
    • 2
      balíček puding vanilkový nebo pomerančový
    • cukr dle chuti

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Přísady na těsto smíchat, nalít na vymazaný a vysypaný plech (nebo dát na plech pečící papír) a upéci. Na vychladlý koláč natřít tvarohovou náplň a poklást meruňkami.
2
Poleva: šťávu z kompotu dolít vodou do 1 litru. Oddělit 1 skleničku a v ní rozmíchat pudinkový prášek. Šťávu dát vařit a do vařící vmíchat rozpuštěný pudink a uvařit. Osladit dle chuti a nechat částečně vychladnout.
3
Já pudink zakryji potravinovou folií (aby se netvořil škraloup) a nechám zchladnout. Ještě teplou polevu nalijeme na koláč na necháme ztuhnout. Pudink připravuji v mikrovlnce, kde se nepřipaluje a netvoří se hrudky. Nejprve vařím šťávu asi 4 minuty při max. výkonu. Když vaří, vliji rozmíchaný pudink a vařím dále asi 2 minuty při polovičním výkonu. Míchám každých 30 s, aby se netvořily hrudky. Ovoce lze měnit dle chuti, zkoušela jsem i s ananasem a jahodami nebo broskvemi.

Komentáře k receptu

  • Gábina H
    Gábina H |

    3. 10. 2007 09:22

    Díky Heleno, jsem ráda, že chutnalo. :-))

  • Helena Bicanová
    Helena Bicanová |

    2. 10. 2007 22:09

    Vydala jsem se hledat na internet koláč takovéhoto složení a byla jsem nadšená, že jsem opravdu takový recept našla. Hotový koláč je výborný! Skvěle se hodí jako lehký dezert v létě a můžete ho jíst pořád dokola. Druhý nebo třetí den koláč zvláční tvarohem, je to úplná delikatesa!