Meruňkový koláč II.

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Jana z VM

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 220
      g hladká mouka
    • 20
      g droždí
    • 80
      g cukr
    • 125
      ml mléko
    • 100
      g máslo
    • 1
      ks vejce
    • citronová kůra
  • Náplň
    • meruňkový kompot
    • 150
      ml sladká smetana
    • 1
      ks vanilkový pudink
    • 1
      ks vejce
    • 3
      lžíce med

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Zaděláme těsto klasickým způsobem a dáme kynout, vymažeme a vysypeme dortovou formu - průměr 26 cm. Vykynuté těsto dáme do formy, přetáhneme nepatrně přes okraj a necháme ještě 10 minut kynout. Meruňky necháme okapat, smícháme smetanu s pudinkovým práškem, vejcem a medem. Na těsto položíme meruňky, zalejeme připravenou smetanou a pečeme 30 minut ve středně vyhřáté troubě.

Komentáře k receptu

  • Jana z VM
    Jana z VM |

    12. 4. 2005 10:46

    Musím se přiíznat, že jsem tento recept dostala a prozatím jsem ho nezkoušela. Taky bych udělala kynuté těsto podle sebe, dělám hodně nadýchané, proto musí být řidší. Díky paní Ivaně za sdělení. Mě hlavně lákala ta - trochu neobvyklá -náplň se smetanou a dalšími surovinami. Musím brzo vyzkoušet:))

  • Ivana
    Ivana |

    12. 4. 2005 09:51

    Bylo to celkem dobré, ale kynuté těsto bylo šíleně "hutné", nenadýchané. Přece jen 100g tuku na 220g mouky je hodně. V dortové formě to bylo hodně vysoké. Pokud budu tuto buchtu ještě někdy vyrábět, udělám svoje klasické kynuté těsto na koláč, ostatní postup dodržím.