• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Články
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
  • Zapomenuté heslo Založit nový účet
  • Recepty.cz - logo
    Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
    Vložit recept
    Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Příležitosti
    • Recepty.cz
    • Medovník k nezozeznání od Marlenky
    Napište svůj komentář k receptu

    Medovník k nezozeznání od Marlenky

    autor: Radka Hudská
    0.0
    moje hodnoceni
    5.0
    hodnotilo: 1
    doba přípravy: neuvedeno
    počet kalorií: neuvedeno
    Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
    Medovník k nezozeznání od Marlenky
    Nahrát fotku
     

    Suroviny

    počet porcí: neuvedeno
      • 50
        g máslo
      • 150
        g cukr krupice
      • 1
        lžička jedlá soda
      • 1
        lžička skořice
      • 3
        lžíce mléko
      • 3
        lžíce med (Rozpustit za stálého míchání, plus ještě chvilku jakoby vzkypí)
      • prášek do pečiva 1/2 balíčku
      • 450
        g hladká mouka
      • 1
        ks vejce
    • Krém
      • mléko 1/2 l
      • 5
        lžíce hladká mouka
      • 1
        kostka máslo
      • káva Necelou půlku lžičky zrnkové kávy
      • hnědý rum Trochu
      • salko Předem uvařené (vařit cca 2 hod. - vždy je vařím tak dvě nebo tři, když je nepotřebuji a v plechovce

    Postup přípravy receptu

    1
    Do vychladlé směsi přidám hladkou mouku, prášek do pečiva a vejce. Natříhám pečící papír na velikost dna plechu - co nejpřesněji 6 ks. Těsto si rozvážím na 6 stejných dílů a na připravený pečící papír válím přes šanonovou kancelářskou folii placky přesně ve velikosti papíru. Neuvěřitelně pracné, ale stojí za to ve výsledku - neošulit, opravdu 6 placek, kdo udělá jen 5 bude mít víc krému a už to není ono. Peču asi na 150 °C chvilku a pak skládám vzniklé tvrdé placky na rovný povrch vystydnout. Kdo nevystříhá papír poctivě bude mít placky, které na sebe nesedí nebo mají zvednuté kraje - toho se nebojte slehnou.
    2
    **Krém:** mléko s moukou svařím na kaši. Pomalu bez hrudek do vychladlé všlehám změklé máslo - jde blbě, zrnka kávy, přidám rum a nakonec salko nemusí být celé asi 3/4. Z placek sloupnu pečící papír a na tác skládám placku, tenkou vrstvu krému a opakuji, trochu krému si nechám na potření stran. Vrch a boky obsypu hustě posypem z nastrouhaného perníku a nasekaných ořechů v poměru 1x1. Zabalím do potravinové folie a nechám min. 36 hod. odležet v chodbě, kde je chladněji - ne do lednice.
    3
    Neuvěřitelně pracné, ale skvělé. Vždy si přeji, aby se dělal tak dlouho, jak dlouho trvá mé rodině ho sníst :-)
    Podělte se s přáteli o recept

    Podobné recepty

    Medovník V.

    Medovník V.

    Medovník z Počernic

    Medovník z Počernic

    Medovník s čokoládou

    Medovník s čokoládou

    Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

    Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
    Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

    Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

     

    Komentáře k receptu

    • janinka
      janinka | 14. 2. 2013 15:33

      No válení příšerné, přes folii mi to vůbec nešlo-sice válet ano, ale když jsem folii chtěla odtrhnout, nešlo to, začlo se mi všechno trhat...tak jsem dala těsto znovu na papír, lehce pomoučila a válela a ejhle- klaplo to.Jinak čekám jak to bude chutnat, to se dozvím až zítra, po uležení :-[

    • Gábina H
      Gábina H | 2. 4. 2008 09:48

      Šárko, Salko se vaří tak dlouho proto, aby zkaramelizovalo. Někdo tu radil vařit 3/4 hod v papiňáku, ale já to ještě nezkoušela. Salko se pak musí nechat zcela vychladnout a pak teprve otevřít konzervu.

    • Di
      Di | 2. 4. 2008 09:30

      Šárko, Salko se vaří proto, aby zkaramelizovalo, obsah se nezmenší. Tyto placky ale můžete klidně naplnit jenom "obyčejným" máslovým krémem. Já to tak dělám. enom placky potřu kávou, aby rychleji změkly. Vršek sypu ořechy.

    • Anonym
      Anonym | 2. 4. 2008 08:31

      Salko se vaří v uzavřené plechovce tak jak je, ponořené ve vodě a to proto, aby zkaramelizovala - zhnědne a chuť připomíná karamel. Je to takhle u hodně receptů na těchto stránkách.

    • Olga
      Olga | 2. 4. 2008 07:54

      Šárko, to Salko sa musí variť 2hodiny, lebo potrebujete mať z toho karamel a práve preto sa musí tak dlho variť.Po otvorení plechovky sa salko zmení na hustú nahnedlú hmotu, ktorú potom použijete podľa receptu.

    • Martina Marťásek
      Martina Marťásek | 1. 4. 2008 22:14

      Šárko , to se to neotevřené Salko uvaří ve vodě v hrnci a pak se zkaramelizované vyšlehá s ostatními přísadami na krém :-)

    • Šárka
      Šárka | 1. 4. 2008 17:43

      Mám sto chutí to udělat, určitě je to výborné, ale moc nechápu to dvě hodiny vařené salko. Co se na tom vaří dvě hodiny? Zbyde z toho něco po těch dvou hodinách vaření? Prosím upřesnit.

    • Kristyna Cvajnigova
      Kristyna Cvajnigova | 9. 2. 2008 15:43

      nepovedly se mi placky, ale slepila jsem susenky BeBe timto kremem a byla z toho vynikajici rolada.

    • Lucka
      Lucka | 4. 2. 2008 13:40

      Výbornej recept, medovník se mi povedl a slavil obrovský úspěch, takže mi nezbývá nic jiného než se do něj v nejbližší době pustit znovu.

    • Radka Hudská
      Radka Hudská | 2. 11. 2007 23:39

      ještě k popisu zapsala jsem špatně ihned po upeční placky tvrdé nejsou, než vystydnou jsou jak prkno.

    • Radka Hudská
      Radka Hudská | 2. 11. 2007 23:00

      V ingrediencích píšu suroviny za kterými je ( za stálého míchání rozpustit.) Rozpoštění mám vyzkoušené na sporáku, protože směs lehce zkaramelizuje.

    • Olga
      Olga | 2. 11. 2007 19:34

      Pani Radka myslí asi všetky suroviny okrem múky ,vajca a prášku do pečiva rozpustiť na šporáku,ja bysom to nahrievala nad parou,tak sa robia aj niektoré medovníčky.Určite je to výborný medovník,ale do krému by som už nedávala zrnkovú kávu lebo je to vlastne karamelový krém podla mňa.

    • lenka
      lenka | 2. 11. 2007 18:38

      Paní Radko,Váš recept se mi líbí.Pěkně jste ho rozepsala,nicméně-první věta -do vychladlé směsi.Kterou vychladlou směs myslíte?

    Vyberte, co chcete vytisknout
    Kategorie: Dorty Nejlepší dezerty
    Moučníky Dorty Snídaně Dopolední svačina Svačina Pečení Šlehání Slovník pojmů
    Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krupice Hladká mouka Hnědý rum Jedlá soda Káva Máslo Med Mléko Prášek do pečiva Salko Skořice Vejce
    Podělte se s přáteli o recept

    Mohlo by vám zachutnat

    Úplně obyčejný hrnkový chleba

    Úplně obyčejný hrnkový chleba

    Bavorský knedlík

    Bavorský knedlík

    Amur (ryba) v bylinkovém těstíčku

    Amur (ryba) v bylinkovém těstíčku

    Cuketové lečo s paprikou a klobásou

    Cuketové lečo s paprikou a klobásou

    Hruškové šátečky se skořicí

    Hruškové šátečky se skořicí

    Blesková rýže kari podle Lidušky

    Blesková rýže kari podle Lidušky

    Raubířovy zapečené těstoviny

    Raubířovy zapečené těstoviny

    Luigiho zeleninové rizoto na italský způsob

    Luigiho zeleninové rizoto na italský…

    Hlíva s květákem na mozeček nebo zapečená

    Hlíva s květákem na mozeček nebo…

    Doporučujeme

    45 minut
    Křupavé brownies s chilli

    Křupavé brownies s chilli

    50 minut
    Grilovaný bůček s tymiánem

    Grilovaný bůček s tymiánem

    90 minut
    Ramen

    Ramen

    40 minut
    Langoše s avokádem a lososem

    Langoše s avokádem a lososem

    20 minut
    Asijské pikantní cuketové nudle

    Asijské pikantní cuketové nudle

    15 minut
    Fazolový salát s rajčaty

    Fazolový salát s rajčaty

    90 minut
    Mangový dort s kokosem

    Mangový dort s kokosem

    60 minut
    Minivětrníky se šlehačkou a jahodami

    Minivětrníky se šlehačkou a jahodami

    50 minut
    Kotlety plněné kysaným zelím

    Kotlety plněné kysaným zelím

    Poslední sledované recepty

    34
    Svíčková na smetaně
    Svíčková na smetaně
    31
    "Orgasmus"
    "Orgasmus"
    30
    Nejlepší sekaná na světě, která nepraskne
    Nejlepší sekaná na světě…
    28
    Palačinky
    Palačinky
    22
    Míša řezy
    Míša řezy

    Zajímavé články

    Guláš z vepřového masa: Jak na ten nejlepší a co jste o jeho historii nevěděli
    Guláš z vepřového masa: Jak na ten nejlepší a co…
    Nejkrásnější dorty na dětskou oslavu: Pro malé princezny, piráty, víly i fotbalisty
    Nejkrásnější dorty na dětskou oslavu: Pro malé…
    MasterChef Česko: Uvařte klasická jídla jako profík s vylepšováky soutěžících!
    MasterChef Česko: Uvařte klasická jídla jako…
    Rychlé polévky: 7 skvělých receptů na každý den v týdnu
    Rychlé polévky: 7 skvělých receptů na každý den v…
    Česká klasika aneb Tradiční omáčky 9x jinak!
    Česká klasika aneb Tradiční omáčky 9x jinak!

    Sledujte nás

    AHA.cz Dara nebyla sama! Štaidlovi podlehla i dcera známého zpěváka

    Dara nebyla sama! Štaidlovi podlehla i dcera známého zpěváka

    AHA.cz Hana Maciuchová (†75): Zpověď přítele... POSLEDNÍ MĚSÍCE UMÍRÁNÍ

    Hana Maciuchová (†75): Zpověď přítele... POSLEDNÍ MĚSÍCE UMÍRÁNÍ

    AHA.cz Deník Aha! 24.2.2021

    Deník Aha! 24.2.2021

    Dáma.cz Džíny letošní sezóny: Zvonáče se vrací v plné parádě, vybírat můžete ze 3 střihů!

    Džíny letošní sezóny: Zvonáče se vrací v plné parádě, vybírat můžete ze 3 střihů!

    Dáma.cz Takhle byste nikdy neměli začít hubnout. 7 chyb, kvůli kterým to nezvládnete

    Takhle byste nikdy neměli začít hubnout. 7 chyb, kvůli kterým to nezvládnete

    Ženy.cz Jak často a správně si mýt vlasy? Tady je odpověď!

    Jak často a správně si mýt vlasy? Tady je odpověď!

    Maminka.cz Tátové podle zvěrokruhu. Raci jsou úžasně vnímaví, Býci děti uplácejí. Lvi se jimi chlubí

    Tátové podle zvěrokruhu. Raci jsou úžasně vnímaví, Býci děti uplácejí. Lvi se jimi chlubí

    Reflex.cz Příliš skvělé, aby to byla pravda. Na globálním trhu se možná nafukuje další bublina

    Příliš skvělé, aby to byla pravda. Na globálním trhu se možná nafukuje další bublina

    E15.cz OBRAZEM: Prymula opět baví internet jako první hvězda utkání Slavia–Leicester

    OBRAZEM: Prymula opět baví internet jako první hvězda utkání Slavia–Leicester

    Abecedazahrady Předzahrádka, kterou vám bude každý závidět. Inspirujte se ve fotogalerii

    Předzahrádka, kterou vám bude každý závidět. Inspirujte se ve fotogalerii

    • Recepty.cz
    • Medovník k nezozeznání od Marlenky
     
    • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
    • Autorská práva k publikovaným materiálům
    • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
    • Informace o zpracování osobních údajů
    • Cookies
    • Nastavení soukromí