Mediterranean - grilované papriky s rybou

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Na gril:
    • 4
      ks paprika (odlišné barvy)
    • 2
      ks chilli papričky (odlišné barvy)
    • 5
      ks jarní cibulka
    • 2
      ks rajčata
    • 500
      g rybí file
    • oregáno
    • sůl
    • pepř mletý
    • grilovací koření
    • olivový olej
    • bílý jogurt
    • olivy
    • pažitka
    • petrželka
    • pohanka
    • čerstvá zelenina pro obohacení - špenátové listy, čerstvý salát, pažitka, petrželka, pohanka

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Všechnu zeleninu omyjeme (papriky vykrájíme) a nakrájíme na větší kousky cca 5-10 cm, rozložíme na plech, okořeníme (sůl, pepř, oregáno, grilovací koření), pokapeme olivovým olejem. Rybí filety (rozmrazené) rozložíme na druhý plech, též okořeníme a přidáme olivový olej. To vše pečeme v troubě na 200 °C po 10 min., aby se vše pěkně peklo a změklo. Po 10 min. přepneme troubu na gril, aby nám vše chytlo pěkně grilovanou barvu, přibližně po dobu 5 min. Když je vše hotové připravíme si velkou mísu, na kterou rozložíme čerstvý salát, poté přidáme trochu grilovaných paprik a ryby a na vrch opět nasypeme trochu čerstvé zeleniny, zkrátka si to pěkně namixujeme jako salát (jenom nemíchat). Vznikne z toho pěkná pestrobarevná mísa plná vitamínů, zdraví a příjemné mediterraneanské chuti.
2
Vřele doporučuji těm, kteří mají rádi pestrou kuchyni. Je to snadné, rychlé a velmi chutné a hodí se i pro zvláštní příležitosti.

Komentáře k receptu

  • Světlana
    Světlana |

    4. 9. 2007 23:54

    Kde je ta pohanka zmiňovaná v ingrediencích?

  • Pavlína Svitáková
    Pavlína Svitáková |

    10. 2. 2006 06:58

    Už se těším na léto,na gril je to jak dělaný.Ale asi to nevydržím a udělám už teď.Vypadá to super.