Marmeláda z bezinek

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      kg bezinky
    • 350
      g cukr (Nejlépe přírodní hnědý, ale i krupice)
    • 100
      g ovocný cukr Pro diabetiky

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Bezinky propláchneme a rozvaříme - ne prudkým varem a mícháme. Protlak zvážíme apak podle výše uvedeného přidáme cukr. Ještě chvilku provaříme a zkoušíme zda, už želíruje. Pak naplníme do sklenic a uzavřeme, necháme vychladnout.
2
**Poznámka:** toto je recept z doby, kdy ještě babičky neměly ani ponětí o nějakém želírovacím cukru. Ten je samozřejmě také možno použít a pak se řídíme přesně dle návodu na krabici (to samé i u dia želírovacího cukru)

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.