Mandlové sirky

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: j.g

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Mouku promícháme s cukrem a mandlemi. Přidáme žloutek a změklé pokrájené máslo. Vypracujeme těsto, vyválíme je v plát silný asi 5 mm. Rádýlkem jej pokrájíme na tyčinky široké 5 mm a dlouhé 5 cm. Přineseme je na tukem vymazaný a moukou vysypaný plech a v horké troubě prudce upečeme.
2
Po vychladnutí jeden konec tyčinek namočíme v rozehřáté čokoládě.

Komentáře k receptu

  • Z-Zuzi
    Z-Zuzi |

    8. 12. 2010 20:06

    Těsto se mi neustále trhalo a nešlo vyválet. Nakonec jsem ho válela opravdu po malých částech. Chuťově ujdou,ale ta práce s tim těstem :-(

  • Sabrina
    Sabrina |

    12. 12. 2005 08:46

    ty Sirky jsou sice jednoduche a po upeceni chutnaji dobre, jen nejak to neslo vyvalet, porad se to drolilo, nedrzelo to pohromade, takze jsem ty sirky delala rukama, Anonym - no tak stredni balicek, ja pouzila 50 gramu

  • Anonym
    Anonym |

    17. 11. 2005 18:36

    Balíček oloupaných a nastrouhaných mandlí? Ale jak veliký...?

Poslední navštívené:

Abecední seznam: