Lutěnický vřetánek

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      kg vepřová krkovice bez kosti
    • 300
      g uzený bok
    • 250
      g cibule
    • lutěnice nebo ajvar
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      špetka pepř mletý
    • olej

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Plátky krkovičky naklepeme, osolíme opepříme a potřeme dle chuti lutěnicí nebo ajvarem. Poklademe slabými plátky slaniny nebo uzeného boku, přidáme slabá kolečka cibule a zamotáme. Pečeme v troubě se zbytkem slaniny a cibule za občasného podlévání. Do výpeku přidáme ještě trochu lutěnice nebo ajvaru, mírně zahustíme, provaříme a dochutíme.
2
Podáváme s pečenými bramborami nebo s bramborovou kaší.

Komentáře k receptu

  • Petra
    Petra |

    4. 12. 2006 22:39

    Ajvar je srbská pikantná príchut do jedla cervenej farby, podobná ako v Tunise ci Maroku Harissa.Je skutocne velmi pikantná a preto ju treba pridávat do jedla velmi opatrne.

  • Ivana Přikrylová
    Ivana Přikrylová |

    18. 11. 2006 21:50

    Nejsem autorem receptu, ale mělo by se jednat o zeleninovou směs z paprik, rajčat atd. Recept na ajvar jsem viděla na těchto stránkách.

  • Monika
    Monika |

    16. 11. 2006 19:42

    Co je to ajvar a lutěnice? dík za odpověd.