Losos s estragonovou omáčkou

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 4
      ks filé z lososa (cca 4 x 200g)
    • 2,5
      dl smetana
    • 1
      dl bílé víno
    • 30
      g máslo
    • 1
      lžíce hladká mouka
    • 4
      lžička citronová šťáva
    • estragon čerstvý-4 větvičky
    • pepř mletý -mletý
    • sůl
    • olej na smažení

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Osušené porce lososa pokapeme citronovou šťávou (3 lžičky), osolíme, opepříme a necháme v chladu odležet. Mezitím v kastrolku rozpustíme máslo, zaprášíme moukou, necháme zpěnit a uděláme světlou jíšku. Přilijeme 1,5 dl smetany s vínem a rozmícháme dohladka. Osolíme, ochutíme pepřem, provaříme na mírném ohni, odstavíme, vlijeme zbytek smetany, prošleháme a už jen prohřejeme. Na závěr už jen dochutíme lžičkou citronové šťávy, vmícháme nasekané lístky estragonu a uložíme v teple. Odleželé porce lososa opečeme na rozpáleném oleji z každé strany asi 5 minut. Ihned je dáme na talíře s vařeným bramborem a přelijeme omáčkou.

Komentáře k receptu

  • Katull
    Katull |

    12. 2. 2011 18:01

    Díky moc. . .vím že se ten alkohol v některých jídlech úplně ztratí! 8-) ale pro jistotu! ;-)

  • recepty73
    recepty73 |

    12. 2. 2011 17:58

    ...z vína v tomto případě zůstane jen chuť,jelikož se převaří ;-) ,takže náhražek není třeba :-))

  • Katull
    Katull |

    12. 2. 2011 16:50

    Škoda toho vína, nemůžu ještě pít! Čím to nahradit místo toho bílého?