Linecké cukroví

moje hodnocení:

4,7

hodnotilo: 52
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 250
      g máslo
    • 350
      g hladká mouka
    • 120
      g moučkový cukr
    • 3
      ks žloutek
    • 1
      balíček vanilkový cukr
    • ořechy , nebo mandle na posypání
    • zavařenina pikantní

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Na vál prosijeme mouku, přidáme cukr, promneme tuk a pomocí žloutků zaděláme těsto. Necháme v chladu odpočinout a potom na pomoučeném vále vyválíme tenký plát, ze kterého vykrajujeme hladká nebo vroubkovaná kolečka a klademe na suchý plech.
2
Z poloviny koleček na plechu vypíchneme kovovou trubičkou střed. Tato kolečka potřeme vejcem a posypeme rozsekanými ořechovými jádry nebo loupanými mandlemi. Upečeme dorůžova a po vychladnutí slepujeme pikantní červenou zavařeninou.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Kača
    Kača |

    2. 1. 2017 23:37

    Před vánocemi jsem hledala recept na linecké a zvolila jsem ze všech nabízených ten výše uvedený. Mohu jedině chválit a doporučit. Výborná je i rada na obměnu a vylepšení, potřít vajíčkem a posypat vlašskými ořechy, opravdu výborné. Měla jsem pouze jahodovou marmeládu do které jsem nakapala citronovou štávu pro zvýraznění chuti a bylo to super. S pečením se mi nejvíce osvědčilo nespěchat ( 20- 25 minut) to záleží od každé trouby. Nastavit max na 165-170`C a musí se to hlídat. Cukroví mám raději světlé a voňavé než tmavší. Zprvopočátku se to nezdá, ale mírně světle hnědé může být cítit po připálení. Dnes je 2.ledna a jdu dělat ještě jednu dávku, tak nám to chutnalo. Díky super za recept ;-) pro mě je to nejzákladnější a nejchutnější vánoční cukroví.

  • Kača
    Kača |

    2. 1. 2017 23:37

    Před vánocemi jsem hledala recept na linecké a zvolila jsem ze všech nabízených ten výše uvedený. Mohu jedině chválit a doporučit. Výborná je i rada na obměnu a vylepšení, potřít vajíčkem a posypat vlašskými ořechy, opravdu výborné. Měla jsem pouze jahodovou marmeládu do které jsem nakapala citronovou štávu pro zvýraznění chuti a bylo to super. S pečením se mi nejvíce osvědčilo nespěchat ( 20- 25 minut) to záleží od každé trouby. Nastavit max na 165-170`C a musí se to hlídat. Cukroví mám raději světlé a voňavé než tmavší. Zprvopočátku se to nezdá, ale mírně světle hnědé může být cítit po připálení. Dnes je 2.ledna a jdu dělat ještě jednu dávku, tak nám to chutnalo. Díky super za recept ;-) pro mě je to nejzákladnější a nejchutnější vánoční cukroví.

  • Kača
    Kača |

    2. 1. 2017 23:37

    Před vánocemi jsem hledala recept na linecké a zvolila jsem ze všech nabízených ten výše uvedený. Mohu jedině chválit a doporučit. Výborná je i rada na obměnu a vylepšení, potřít vajíčkem a posypat vlašskými ořechy, opravdu výborné. Měla jsem pouze jahodovou marmeládu do které jsem nakapala citronovou štávu pro zvýraznění chuti a bylo to super. S pečením se mi nejvíce osvědčilo nespěchat ( 20- 25 minut) to záleží od každé trouby. Nastavit max na 165-170`C a musí se to hlídat. Cukroví mám raději světlé a voňavé než tmavší. Zprvopočátku se to nezdá, ale mírně světle hnědé může být cítit po připálení. Dnes je 2.ledna a jdu dělat ještě jednu dávku, tak nám to chutnalo. Díky super za recept ;-) pro mě je to nejzákladnější a nejchutnější vánoční cukroví.

  • auli
    auli |

    10. 12. 2016 16:22

    Asi 3 - 5 mm , středně teplá trouba /170 st./ , do středu trouby a hlídat!!!

  • pindulina
    pindulina |

    8. 12. 2016 23:54

    jdu patlat těsto...tak snad se povede jak píšete :-[ jen jsem zapomněla na citron :( Bez lineckého nejsou vánoce,tak sladké a linecké přeji :)

  • Blanka Protrhlá
    Blanka Protrhlá |

    5. 12. 2016 11:08

    jsem robert kolebal a mam male pero ... mam rad tluste chlupate holky co se neboji exoticky veci. strasne se mi libi halina pavlovska ta rajcovni prdelka <3 <3 <3 <3 kdo ma zajem piste

  • frdxužrdc
    frdxužrdc |

    4. 12. 2016 16:34

    :-X :-X

  • tereza
    tereza |

    30. 11. 2016 11:20

    <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <:-) <:-) <:-) <:-) <:-) :-* =-O =-O :-\ :-[ :-[ :-D ;-) ;-) :-) :-) :-) :-)) :-)) :-)) :-)) SUPER

  • já
    |

    23. 11. 2016 09:11

    zkuste číst celý recept. je tam psáno po vychladnutí. To znamená že pokud to po upečení dáš do mrazáku tak můžeš potírat už za minutu a pokud to necháš v troubě tak třeba za dvě hodiny :-P

  • Leosa
    Leosa |

    16. 12. 2015 10:44

    docela hodně jsem jich měla. Mám dva plechy a každý jsem do trouby šoupla asi 4x, ale nepočítala jsem to, odhaduji :-)

  • Ešubil
    Ešubil |

    12. 12. 2015 22:23

    Jak tlustá kolečka dělat? Tenká mi hned zhnědla. Díky za radu.

  • tereza
    tereza |

    29. 11. 2015 09:35

    =-O na kolik plechu je to :-S

  • Deni
    Deni |

    16. 12. 2014 15:36

    Tak po tomhle už linecké nikdy nedělám! A když jo tak z hery, máslo vůbec!! Těsto mi nešlo vyválet, pořád se trhalo, s*ala jsem se s tím 3 dny neboť jsem ho vždycky po hodině válení chtěla vyhodit do koše :D!!! Tak nevím no... Ale dobré je to jo ;)

  • Kamila B.
    Kamila B. |

    10. 12. 2014 06:42

    Já většinou druhý den. :-)

  • emca
    emca |

    3. 12. 2014 15:57

    na kolik stupnu se to peče :-)) ;-)

  • PajinQa90
    PajinQa90 |

    1. 12. 2014 17:32

    Dobry den,chtela jsem se zeptat, po jak dlouhe dobe linecke slepujete marmeladou po upeceni.

  • Monika
    Monika |

    30. 11. 2014 12:51

    Mohu jen doporučit, je výborné.Jdu už na druhou várku, ta první padla neslepená za vlast, tak tuhle musím rychle po upečení schovat, :-)

  • KatieJancz
    KatieJancz |

    28. 11. 2014 10:14

    Nejlepší cukroví! Bez nich by Vánoc nebyly!! :)

  • veronika
    veronika |

    22. 11. 2014 17:46

    Dobry vecer , zkousela jsem vase testo ale nejak se mi po upeceni lame , nevite nahodou oroc ? Dekuji za odpoved

  • kvet.ka
    kvet.ka |

    22. 11. 2014 12:27

    Linecké zásadně z másla, Hera je fajn, ale máslo dodává jemnou chut a kvalitu. Citronovou kůru. pokud není bio citron, tak jedině Kotanyi, což je nečerstvější a nejkvalitnější koření na trhu. Dík za recept. Dobrota :-)

  • TheKacabi
    TheKacabi |

    22. 12. 2013 18:44

    u nás musíme udělat alespoň ze 2 dávek... vynikající :-)

  • Katy
    Katy |

    9. 12. 2013 19:07

    Dělala jsem již loni s lžičkou citionové kúry a jsou opravdu perfektní.Takže letosjedině toto linecké :)) Děkuji moc :-)

  • Lenka
    Lenka |

    3. 12. 2013 06:56

    Výborné, povedlo se :-)

  • katy
    katy |

    1. 12. 2013 19:21

    diky moc skrásnilas mi vánoce :'( :-[

  • Danci.v
    Danci.v |

    29. 11. 2013 09:29

    Přidala jsem tu citronovou kúru a cukroví je báječné :) Děkuji za recept ;) ;-)

  • Libuška
    Libuška |

    16. 5. 2013 13:27

    Recept je výborný, těsto má pěknou barvu i chuť. Jestlik máte malé děti, které neposedí ani chvilku, našla jsem stránku s receptem, který je naprosto zabaví. http://www.toprecepty.cz/recept/30667-linecke-lekniny/ - zdobení si užili a dali na půl dne pokoj! Akorád potom to uklízení je peklo. Jinak vřele doporučuji. :-)

  • Pavlina
    Pavlina |

    20. 12. 2012 19:40

    Urcite pridejte citronovou kuru! Nadherne to cukrovi provoni :)

  • Anonym
    Anonym |

    18. 12. 2012 18:36

    good recept používá ho celá rodina :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-)

  • lenkalvb
    lenkalvb |

    18. 12. 2012 12:03

    Linecké je výborné dávám za 1 a děkuji za recept :-)

  • :D testo :D
    :D testo :D |

    16. 12. 2012 09:58

    ;-) musim rict ze se mi testo dost povedlo .... :-P ale jen doufam jestli ho dobre pecu O:-) .... ale musi byt dobre :-S

  • sheila17
    sheila17 |

    15. 12. 2012 21:50

    Výborné těstíčko. Krásně a rychle se rozleželo v krabičce :-) Dozdobte podle vlastního gusta. 8-)

  • pája
    pája |

    13. 12. 2012 19:07

    do růžova ne..každá trouba to má jinak :'(

  • pája
    pája |

    13. 12. 2012 19:05

    Hera je určitě fajn...ale s máslem je cukroví jemnější a i chutnější...aspoň méjí rodince chutná máslové víc :-)

  • Monny
    Monny |

    11. 12. 2012 19:48

    moje linecké je taky úžasné a děkuji za recept <3 , s oříškama je výraznější než z mandlema, je lepší! na obrázku je jiné linecké cukroví :-(

  • jjjgghzhguhgbgvufnhdukvigh
    jjjgghzhguhgbgvufnhdukvigh |

    10. 12. 2012 14:32

    :-S :-)) :-X O:-) O:-) :-$ 8-) =-O =-O :-\ :-[ :-D :-P ;-) :-( :-) todle bych klidně stědla :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-[ :-[ :-[ :-$ :-$ :-$ <3 <3 <3 <:-) <:-)

  • Lenka
    Lenka |

    9. 12. 2012 19:54

    na 150 a do zrúžovění těsta :-)

  • monika
    monika |

    9. 12. 2012 19:30

    prosimte jak dlouho se to pece O:-) :-S

  • tanadas
    tanadas |

    9. 12. 2012 12:10

    Uvodni fotografie je velice zavadejici a moje cukrovi vypada uplne jinac. Nekdo by mohl pridat tu spravnou, ja bohuzel fotak nemam. Cukrovi je moc dobre, opecene orechy mu daji vybornou chut a chutna nam samotne, takze nektere nebudu ani slepovat marmeladou.

  • magewolf
    magewolf |

    9. 12. 2012 12:09

    neviim jaky to bude =-O <:-)

  • ZOEN
    ZOEN |

    8. 12. 2012 14:40

    Vanilkový cukr patří určitě do těsta, protože o posypu cukroví se v receptu nemluví.

  • Ivana
    Ivana |

    8. 12. 2012 13:26

    =-O DO TĚSTA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  • adulilina
    adulilina |

    8. 12. 2012 13:05

    akorat nevim kam s tim vanilkovym cukrikem :) tak ho dam az na posyp :P

  • haolza
    haolza |

    8. 12. 2012 00:55

    Toto je správný recept, protože se traduje,že je linecké cukroví na vánočním stole pro štěstí a jeho poměr by měl být vždy násobek 7..

  • elena hunková
    elena hunková |

    7. 12. 2012 17:42

    jsou moc dobrý OK <3

  • laila
    laila |

    2. 12. 2012 18:36

    mnam mnam moc dobre

  • blah blah blah
    blah blah blah |

    1. 12. 2012 13:00

    8-) :-* =-O :-\ :-[ :-D :-P :-( :-) :-$ :-! O:-) :'( :-X :-)) :-S

  • Karolína
    Karolína |

    30. 11. 2012 09:36

    recept na linecké,recept mám od své tety,která peče denně a peče ve velkém-zákusky,koláče,slané pečivo,cukroví... 420 g hladká mouka 280g máslo zlatá haná 140g cukr moučka 2 žloutky citronová kůra těsto nechat uležet v lednici aspoň na 1 hodinu z tohoto množství surovin vyjdou 4 plechy-podle velikosti vykrajovátek

  • iva kratka
    iva kratka |

    22. 11. 2012 08:16

    uz jen poslepovat a je to, chutna i samotne a mozna nektere nazdobim cokoladou nasucho bez marmelady

  • iva kratka
    iva kratka |

    22. 11. 2012 08:16

    uz jen poslepovat a je to, chutna i samotne a mozna nektere nazdobim cokoladou nasucho bez marmelady

  • bnnhgnnnnnnnb
    bnnhgnnnnnnnb |

    20. 11. 2012 19:52

    hmmmm :-D

  • Michaela
    Michaela |

    19. 11. 2012 12:13

    Také tam strouhnu trochu kůry :-)

  • Michaela
    Michaela |

    19. 11. 2012 12:13

    Vždyť Hera je na pečení :-! já cukroví peču jedině s Herou ;-)

  • Michaela
    Michaela |

    19. 11. 2012 12:11

    Já ho upeču také teď, ale my ho asi stejně ještě spapáme. Tyto jsou krásně hned měké, tak stačí všechno začít péct 3 týdny před Vánoci, je to podle mně lepší :-)

  • Hanka
    Hanka |

    13. 11. 2012 10:59

    dobry den mam dotaz kdyz je 13.11.nebude vadit ze upecu uz linecke?muzete mi prosim odpovedet na email hannis1987@seznam.cz dekuji moc je to dulezite

  • Olga
    Olga |

    7. 11. 2012 19:33

    já přidávám nastrouhanou kůru z citronu, krásně to provoní :)

  • Klára K.
    Klára K. |

    15. 12. 2011 20:25

    Určite ano, ja pečiem tiež Palmarínom, alebo s Herou

  • Katerina
    Katerina |

    15. 12. 2011 19:06

    Moje sestra pece vsechno jen z hery a recepty s maslem automaticky zamenuje za heru, ma vsechno pecivo vyborne, tak bych se toho nebala a hupsla na to.

  • Mammut
    Mammut |

    15. 12. 2011 18:42

    Chci se zeptat, můžu část másla nahradit Herou? Chtěla bych těsto zadělat ještě dnes, ale bohužel už nemám dost másla... :'(

  • Maxi pes fík :D
    Maxi pes fík :D |

    11. 12. 2011 14:26

    BOŽE toje neskutečnej recept boze můj sice ho mam v chlade ale myslim ze bode božskej diky moc za tento receptík! <3 :-[

  • Gecovka
    Gecovka |

    10. 12. 2011 15:34

    Velmi dobrý recept ;-)

  • terka
    terka |

    9. 12. 2011 11:00

    já pekla na 180 v elektrické

  • recepty73
    recepty73 |

    8. 12. 2011 09:41

    ...peču zvolna, na nejnižší stupeň, v plynové troubě - ta teplotu značenou nemá ;-) ...

  • katarina
    katarina |

    7. 12. 2011 20:06

    co takhle napsat na kolik se to pece ,myslím že je to dost podstatné :'(

  • recepty73
    recepty73 |

    7. 12. 2011 17:58

    ...souhlasím, linecké má být voňavé :-P

  • Zita Matejkova
    Zita Matejkova |

    6. 12. 2011 15:20

    Přidávám trochu nastrouhané citronové kůry a je moc dobré ;-)

  • coryzalia1
    coryzalia1 |

    2. 12. 2011 20:33

    cukrovi je moc dobre , dekuji za recept

  • Lukáš
    Lukáš |

    26. 6. 2011 12:18

    Výborný recept, přidávám akorát trochu prášku do pečiva. Doporučuji místo vanilkového cukru přidat jeden skořicový a je to super!!

  • Klarusinecka
    Klarusinecka |

    23. 12. 2010 15:59

    Ten recept je výborný. Konečně se nám z mamkou těsto netrhá a nelepí! Děkuji :-)

  • Petra
    Petra |

    14. 12. 2010 09:40

    Včera jsem upekla podle tohoto receptu a konečně se mi těsto při válení nelepilo ani netrhalo!

  • týna
    týna |

    13. 12. 2010 19:04

    mám ráda linecký ..... :-*

  • Sofiee
    Sofiee |

    10. 12. 2010 07:39

    Tak linecké se krásně povedly! Mám z toho radost. Nejdřív to ale vůbec nechtělo držet pohromadě, až jsem měla strach, že to budu muset vyhodit. Naštěstí pak těsto začlo poslouchat. Takže pro mě za jedna s hvězdičkou :) Foto dodám

  • Sofiee
    Sofiee |

    6. 12. 2010 16:00

    Jé, děkuji za tento recept! Zní jednoduše. Mám v plánu dělat linecké tento týden, bude to moje premiéra. Jinak doma jsme ještě přidávali polevu nebo čokoládu na potření. Třeba jen z půlky kousku. Také moc dobré. Mamka také dělala nějaký krém speciálně do lineckých. Neznáte ho? Musím si od mamky ten recept zjistit, protože to bylo výborné. :-)

  • vendula m.
    vendula m. |

    13. 12. 2009 21:28

    dobry recept i pro zacatecnika :-) cukrovi mi mizelo rovnou z plechu :-)

  • Jana Ducková
    Jana Ducková |

    10. 12. 2009 19:12

    Já jsem jednou pekla cukroví v remosce a šlo to pěkně. Jen se ho do ní nevejde moc najednou :-)

  • Monika Krausova
    Monika Krausova |

    9. 12. 2009 20:20

    zdravim, mam jenom remosku.. da se to upict i v remosce?:( nebo nevite ktery je jeste mozny cukrovi pect v remosce...

  • Marie Bartošová
    Marie Bartošová |

    26. 12. 2008 20:17

    delala jsem cukrovi poprve a diky vasemu receptu se povedlo na jednicku !! priste prosim s poznamkou ze testo lze koupit :D :D :D

  • Hela -
    Hela - |

    7. 12. 2007 14:34

    No já bych na to ořechy nedávala. Spíš bych vzala ty zbylé 3 bílky, ušlehala sníh, přidala 100 g cukru a 100 g strouhaných ořechů a tou hmotou bych dělala na vykrojené kytičky bobečky, doprostřed kousek ořechu, želé nebo kandovaného ovoce . Ale to už je vlastně jiný recept.

  • Petroušová Renata
    Petroušová Renata |

    7. 12. 2007 13:47

    No nevím,jestli se hodí na lineská kolečka dávat mandle a ořechy.

  • Katcha
    Katcha |

    7. 12. 2007 10:37

    zítra vyzkouším, tak jsem zvědavá jaké bude... ;o) přeji prima den...

  • Veronika Szárazová
    Veronika Szárazová |

    21. 12. 2006 22:56

    ahoj, je to super recept, ja to ale zvyknem robit aj tak, ze pomleté orechy zamiešam priamo do cesta,... je to potom recept 2 v 1 ;-)Veronika

  • Petrolejka
    Petrolejka |

    20. 12. 2006 20:45

    Výborné

  • Margita
    Margita |

    5. 4. 2006 13:53

    Výborné, hodnotím 1. Po druhýkrát by som ešte posypala trošku kryštálovým cukrom medzi orechy, ktoré som dávala na vykrajované kolečká.Bolo by to zaujímavé zdobenie.

  • Brigita
    Brigita |

    17. 12. 2005 21:33

    vynikající,dávám za 1*

  • Zuzana Machajová
    Zuzana Machajová |

    15. 12. 2005 19:27

    Ďakujem. Dobre sa robí a je chutný

  • Ivanka Devátá
    Ivanka Devátá |

    14. 12. 2005 15:13

    No nevim, ale nejak mi tam chybi citronova kura a ta tam urcite patri...

  • Vlasta
    Vlasta |

    7. 12. 2005 14:17

    elektrická trouba 180 °C, horkovzdušná 160 °C

  • Anonym
    Anonym |

    7. 12. 2005 13:14

    Teplota trouby??

  • Anonym
    Anonym |

    2. 12. 2005 15:23

    Z vlastni zkusenosti mohu jen doporucit, pokud nemate radi zdobeni orechy, pak marmeladou slepene kousky obalte ve smesi mouckoveho a vanilkoveho cukru.