Letní úžasnost

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 3
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: mika1988

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      plechovka tuňák
    • 1
      ks citron
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      špetka pepř mletý
    • 1
      ks ledový salát
    • 1
      ks toastový chléb
    • 2
      lžíce majonéza
    • 1
      ks vejce
    • olej

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Tuňáka vyjmeme z plechovky (pokud máte čersvého doporučuji ho blanšírovat nebo orestovat s bílým vínem). Ovšem budeme pracovat s tuňákem z plechovky, kterého vyjmeme a scedíme od šťávy či od oleje. Přidáme mojonézu, citronovou šťávu, sůl, pepř a zamícháme s pokrájeným ledovým salátem. Mezitím připravíme tousty v toustovači a také volské oko.
2
Podáváme poskládané v tomto pořadí: na toustový chléb dáme tuňákový koktejl a zbytek ledového salátu, na vrch poklademe volské oko a konzumujeme s polosladkým bílým vínem nebo s takovým, které vám bude vyhovovat. Já bych doporučil Pálavu z Lechovic.
3
Poznámka: užijte si to jako předkrm na zahradních posezeních či při lehké večeři se svou partnerkou (partnerem).
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Ivana C.
    Ivana C. |

    3. 7. 2007 07:36

    Pálavu jsem si chtěla teď nechat dovézt a NENÍ, bééééééééééééé!

  • Jitka Bublová
    Jitka Bublová |

    2. 7. 2007 12:49

    Včera jsem připravila jako lehkou večeři a všem moc chutnalo. Udělala jsem přesně podle receptu, jen už nechtěli navrch to volské oko, prý je zbytečné. No nevím, ale i bez něj to bylo výborné a zařazuji do rodinného jídelníčku. Jen se musí připravit těsně před podáváním. Hodnotím za 1 a děkuji za inspiraci.