Lehký jahodový dortík

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 120 minut
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Piškot
    • 3
      ks vejce
    • 135
      g cukr
    • 75
      g mouka
    • 25
      g škrobová moučka
    • 35
      g máslo
    • 1
      špetka sůl
  • Krém
    • 6
      plátek želatina plátková čirá
    • 1
      balíček vanilkový pudink
    • 500
      ml mléko
    • 60
      g cukr krupice
    • 1
      balíček vanilkový cukr
    • 1
      ks žloutek
    • 250
      g tvaroh z vaničky
    • citronová kůra z 1 citronu
    • jahody
    • želé dortové červené
    • 2
      lžíce cukr
    • 500
      ml rybízová šťáva nebo malinová šťáva
    • šlehačka

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Vejce ušleháme do pěny, přidáváme cukr a sůl a šleháme tak dlouho, dokud se cukr nerozpustí. Prosijeme mouku se škrobovou moučkou a opatrně vmícháme do vaječné pěny. Nakonec postupně přimícháme rozpuštěné máslo.
2
Dortovou formu o průměru cca 26 cm vyložíme pečicím papírem a vlijeme do ní těsto. Pečeme asi 30 min. při 180 °C (elektrická trouba).
3
Korpus uvolníme z formy, necháme vychladnout a položíme na dortový podnos. Opět nasadíme okrajový nástavec formy.
4
Na krém necháme želatinu změknout ve studené vodě. Vanilkový pudink připravíme dle návodu, necháme vyhladnout a propasírujeme přes síto. Smícháme se zbylým cukrem, vanilkovým cukrem, žloutkem, tvarohem a citronovou kůrou. Do krémové hmoty přidáme želatinu, kterou jsme rozpustili dle návodu. Krém rovnoměrně navrstvíme na dortový korpus. Na něj hustě naskládáme umyté jahody. Dort uložíme do chladu.
5
Dortové želé připravíme s rybízovou nebo malinovou šťávou dle návodu. Necháme trošku vychladnout a rovnoměrně nalijeme na jahodovou vrstvu. Necháme ztuhnout. Uvolníme okraj formy, před podáváním ozdobíme tuhou šlehačkou.

Komentáře k receptu

  • Anonym
    Anonym |

    2. 8. 2007 19:39

    jj - v tý želatině máte kějakej bo*rdel

  • Ivana Kašparovská
    Ivana Kašparovská |

    18. 7. 2006 08:01

    Želatina má být zahřátá. Nesmí však vařit!

  • Lada :)
    Lada :) |

    14. 7. 2006 16:15

    Želatinu přidáváme za studena a nebo rozehřátou????

Poslední navštívené:

Abecední seznam: