Lasagne s květákem a nivou

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Zdena z JM

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 250
      g lasagne
    • 250
      g sýr niva
    • 1
      ks květák menší
    • 1
      ks cibule
    • 2
      lžíce máslo
    • 3
      lžíce hladká mouka
    • 750
      ml mléko
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      špetka pepř mletý
    • 1
      lžíce petrželka nebo pažitka

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Na másle osmahneme nakrájenou cibuli, přidáme na drobné růžičky rozebraný květák, podlejeme trochou vody a podusíme. Vydusíme na tuk, přidáme mouku a osmahneme. Zalejeme mlékem a za stálého míchání uvaříme hustý bešamel. Ochutíme solí, pepřem a přidáme petrželku nebo pažitku. Na dno vymaštěného pekáčku rozetřeme bešamel, dáme vrstvu lasagní, vrstvu nastrouhané nivy, opět lasagne, bešamel. Takto střídáme jednotlivé vrstvy - nahoru přijde bešamel. Upečeme, až povrch mírně ztmavne.

Komentáře k receptu

  • Lucie Sichingerova
    Lucie Sichingerova |

    21. 5. 2008 10:31

    Uvařila jsem je a moc dobré jako bezmasé jídlo. Když se ale k cibulce přidá dostatek anglické slaniny, přímo vynikající!

  • Jaroslava Oumarová
    Jaroslava Oumarová |

    10. 5. 2006 12:22

    Naše holky mají rády lasagne na všechny způsoby, tenhle neznáme. Dík za recept a brzy vyzkoušíme:-)

  • Pavlína Svitáková
    Pavlína Svitáková |

    10. 5. 2006 11:55

    Až budu mít hafo květáku,tento recept se bude hodit - vyzkouším.S květákem vítám každý recept.Díky.