Lasagne s chřestem a slaninou

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      balení lasagne čerstvé nebo předem uvařené
    • 600
      g chřest čerstvý - bílý či zelený
    • 500
      g bešamel
    • 250
      g máslo
    • 0,3
      ks cibule
    • 150
      g slanina
    • strouhaný parmazán
    • olivový olej
    • sůl

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Na olivovém oleji zpěníme najmeno nakrájenou cibulku a přidáme na malá asi 3 mm tenká kolečka nakrájeného chřestu (já krájím od špičky asi tak do poloviny nohy spodky bývají tvrdé), a zhruba 5 minut restujeme, pak jenom lehoulince podlejeme vodou a dalších 10 minut dusíme. Osolíme.
2
Mezitím nakrájíme na jemné nudličky slaninu, přihodíme na chřest a zhruba minutku orestujeme. Odstavíme z ohně.
3
Mezitím připravíme zapékací misku, kterou vymažeme máslem, potřeme bešamelem, dáme lasagne (buď předem uvařené nebo čerstvé, jemně navlhčené vodou) na to vrstvíme trochu chřestu, lasagní, bešamel, lasagně, chřest, lasagne, bešamel a tak postujeme, až do poslední vrstvy, kdy dáme pouze bešamel a posypeme hodně parmezánem. Přidáme lístečky másla a dáme do předem vyhřáté trouby.
4
Pečeme zhruba 20 minut na 180-200 °C (záleží na troubě). Lasagne jsou hotové, když je parmezán na povrchu do zlatova opečený.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.