Lahodný medový zákusek

moje hodnocení:

4,0

hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Bonytka

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Těsto
    • 250
      g hladká mouka
    • 1
      ks vejce
    • 1
      žloutek
    • 1
      lžíce hnědý rum
    • 1
      lžíce med
    • 1
      lžička jedlá soda
    • 50
      g máslo
    • 100
      g moučkový cukr
  • Náplň I.
    • 200
      g máslo
    • 150
      g moučkový cukr
  • Náplň II.
    • 0,8
      l mléko
    • 2
      balení vanilkový pudink
    • 3
      žloutek
    • 2
      lžíce polohrubá mouka
    • 3
      sníh z bílku
    • 0,5
      dl hnědý rum
  • Náplň III.
    • 2
      kelímek šlehačka
    • 1
      balení vanilkový cukr

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Ingredience na těsto vypracujeme na vále, rozdělíme na 2 díly, vyválíme a upečeme na plechu (pár minut) - plech vymazaný a vysypaný.
2
Máslo a cukr pudr vyšlehat na krém (náplň I.).
3
Mléko, pudinky, žloutky a mouku svařit na pudink. Do HORKÉHO (nebojte se) pudinku vmíchat sníh z bílků a rum (náplň II.).
4
Vychladlý pudink smíchat s náplní č. I.
5
Šlehačky a vanilkový cukr ušlehat (náplň III.).
6
Na první upečený plát natřít pudinkový krém. Na krém natřít ušlehané šlehačky. Na šlehačku položit druhý upečený plát a nechat odležet do druhého dne aby těsto navlhlo a změklo.
7
Vrch zákusku stačí posypat moučkovým cukrem.
8
Zákusek není složitý a je opravdu vynikající.

Komentáře k receptu

  • Hegina81
    Hegina81 |

    10. 4. 2012 11:14

    Na mě byl tento recept moc složitý.Tím chci říct,že až moc vytáhnutých hebel,ale hostům moc chutnal což je o dost důležitější.

  • Olga Zehnalová
    Olga Zehnalová |

    2. 9. 2008 18:18

    Tento zákusok robievam aj z lístkového cesta. Je to akoby krémeš - Výborný.