Kýta v sýrovém oblečku

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 3
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Jafin

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Kýtu nakrájíme na plátky, naklepeme, posolíme, posypeme červenou paprikou, obalíme v mouce a osmažíme na rozpáleném oleji.
2
Potom plátky naskládáme na pekáček a pokryjeme směsí z cibule, česneku a žampiónů, které jsme orestovali na oleji.
3
Dáme do trouby, podlejeme trochou vody, 3 lžícemi smetany a dáme zapéct asi 30 minut na 160 °C.
4
Ke konci pečení poklademe plátkovým sýrem, který necháme na mase roztavit. Na pánvičce orestujeme drobně nakrájenou cibuli, přidáme na kostičky nakrájený Hermelín a Romadůr, necháme rozpustit a spojíme 3 lžícemi smetany.
5
Na talíři plátek masa touto směsí pokryjeme.
6
Podáváme s brambory nebo hranolky.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • LLenkaa
    LLenkaa |

    13. 7. 2012 14:37

    Vynikající 8-) oblizovali jsme se až za ušima a druhý den to chutnalo ještě lépe, když se ty sýry rozležely.

  • Lenka Valentová
    Lenka Valentová |

    27. 7. 2010 11:01

    Vařila jsem o víkendu pro návštěvu přesně podle receptu a všem to moc chutnalo. Určitě to ještě zopakuji. Kombinace hermelínu a romadůru je super.

  • sandra bumcarkova
    sandra bumcarkova |

    4. 7. 2010 22:24

    výborné ted si na tom pochutnávám,.super recept:)

  • Lenka
    Lenka |

    23. 10. 2006 17:06

    Mňamkouidní!Bylo toho uděláno dvakrát tolik než je v receptu uvedeno a za hodinu po večeři se dojídaly zbytky přímo z pekáče.

  • Anonym
    Anonym |

    25. 8. 2006 10:33

    Výborné.1*

  • Miša
    Miša |

    16. 8. 2006 19:58

    Bála jsem se,že to maso bude suché,ale bylo to perfektní s rajčatovým salátem.

  • Petulka
    Petulka |

    10. 8. 2006 23:20

    I má tchýně chválila,že mě konečně naučila vařit.Haha.Neuvědomuje si,že je to jie asi jinak.Jen jsem to podávala na bramboráku,na to maso a omáčku.Chutnalo všem.Díky

  • Anonym
    Anonym |

    15. 6. 2006 18:00

    Všichni mi to doma moc pochválili,je to šíleně dobré a co mě překvapilo,že i rychle hotové.

  • Alena Tarabová
    Alena Tarabová |

    8. 6. 2006 10:30

    Je to vynikající, Romadůr jsem nesehnala, zkusila jsem to s HERMADUREM (novinka) ale myslím, že to tímto sýrem nemá tak výraznou chuť, akle i tak to bylo mňamózní. Přístě přidám více česneku. Dávám velkou 1.

  • Anonym
    Anonym |

    4. 6. 2006 13:32

    Božíčku,to jsme si pochutnali.Použili jsme do omáčky i tu nivu a pak už jen hodovali.Paní Jani,díky za recept.

  • Airan Novakova
    Airan Novakova |

    3. 6. 2006 16:44

    Taky zaradim do jidelnicku, dekuji za zajimavy recept.

  • Jana Kutačová
    Jana Kutačová |

    2. 6. 2006 16:43

    My si na tomhle receptu pochutnáváme často a někdy přidáváme i kousek Nivy do omáčky a pokud se zdá sýrová omáčka hustá,stačí více poředit.Přeji dobrou chuť a jsem zvědavá,jestli bude chutnat i Vám...:o))

  • Vendy
    Vendy |

    2. 6. 2006 13:04

    Prosím až o víkendu vyzkoušíte,prosím napište jak chutnalo.Hlavně jaké to je s tím sýrovým přelivem - kombinací romadůr + hermelín. Láká mě to vyzkoušet.Bude to asi dobrá mňamka.

  • Alena
    Alena |

    2. 6. 2006 10:57

    Ještě že mám obchod naproti a mohu bleskově doplnit zásobu sýrů. Recept na víkend jak ušitej.Těším se na něj, to nemůže mít chybu.Akorát nevím jak pochodím s tím Romadůrem. Zatajím ho, jasně a budu ve skrytu duše doufat, že se nebude chtít za každou cenu prosadit. Díky za bezva recept.

  • Jaroslava Oumarová
    Jaroslava Oumarová |

    2. 6. 2006 10:42

    To bude sýrový hodokvas:-)))) Mňam!