Kynutý rybízový koláč

moje hodnocení:

1,0

hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 400
      g polohrubá mouka
    • 80
      g cukr (+1 lžička na droždí)
    • 0,5
      lžička sůl
    • 30
      g droždí
    • 2
      žloutek
    • 80
      g tuk hera apod. já dávám jakýkoli tuk na pečení a pokud mám kvalitní sádlo, dám tuku méně a přidám lžíci
    • 2
      dl mléko množství dle toho, jak je mouka suchá

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Kynuté těsto: V mističce rozetřeme droždí s lžičkou cukru na kašičku, zalijeme částí teplého mléka a na teplém místě necháme vykynout. Smícháme sypké ingredience, přidáme žloutky, zkynuté droždí a nakonec rozpuštěný tuk. Při zadělávání přidáváme podle potřeby mléko.
2
Těsto vypracujeme vařečkou (já to "dozadělávám" v míse ručně, až se těsto nelepí, rychleji a lépe vykyne). Kynout dáme na teplo, stačí necelá hodina.
3
Náplň z tvarohu připravíme přidáním cukr a jednoho vejce, raději sladší, protože rybíz je kyselejší. Tvaroh z vaničky je dost tekutý, ale v tomto moučníku to vůbec nevadí.
4
Návod na drobenku neuvádím, protože suroviny nevážím, dám hrubou mouku, cukr a kousek másla, "zňahňám" dohromady a ochutnám, přidám co je potřeba. Zkynuté těsto dáme na plech vymazaný papírem od tuku, stěrkou rozetřeme tvaroh a posypeme hustě rybízem. Navrch posypeme drobenkou a dáme hned péci do studené trouby nastavené na 150 stupňů(nebo podle vlastní zkušenosti s vlastní troubou). Pečeme asi 40 min.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Islapakova
    Islapakova |

    5. 7. 2011 16:38

    Co je na něm děsného? Možná se vám jen nepovedl. Normální kynuté těsto.

  • dia3
    dia3 |

    5. 7. 2011 16:01

    recept je děsný, nedoporučuju,