Kynutý koláč s jablky a smetanovou polevou

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 400
      g hladká mouka
    • 0,5
      kostka droždí
    • 2
      dl rostlinný olej
    • 2,5
      dl mléko
    • 7
      lžička cukr krystal
    • 1
      lžička sůl
  • Na pokladení
    • jablka
    • 2
      ks vejce
    • 100
      g máslo
    • 100
      g cukr
    • 1
      lžíce vanilkový pudink
    • 1
      kelímek trvanlivá šlehačka v krabičce

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Z mléka, cukru a kvasnic připravíme kvásek. Do mísy dáme mouku, cukr, sůl, olej a kvásek a vypracujeme hladké těsto, které se nelepí. Necháme asi hodinu kynout na teplém místě. Jakmile nám těsto vykyne, tak větší plech vymažeme olejem a těsto opatrně roztáhneme na plechu a necháme další 1/2 hodiny kynout.
2
Jablka oloupeme, zbavíme jadřinců a nakrájíme na tenké plátky. Aby nám jablka nehnědla, můžeme je mírně pokapat šťávou z citronu. Máslo utřeme do pěny s cukrem, potom přidáme pudinkový prášek a žloutky. Z bílku ušlehejte sníh a zvlášť ušlehejte i smetanu a vše opatrně vmíchejte do máslového krému.
3
Na těsto poklademe jablka, potřeme smetanovou směsí a pečeme při 175 °C asi 30 minut.
4
Nebojte se nedát do těsta vajíčko, těsto se Vám krásně spojí a těsto Vám tak rychle neschne.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.