Šklebíci z listového těsta

moje hodnocení:

4,3

hodnotilo: 4
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Listové těsto rozválíme na obdélník asi 14x35 cm v síle asi 2-3 mm. Nařežeme z něj čtverečky o hraně 7 cm. Párky rovněž nařežeme po 7-8 cm a na koncích nařízneme hodně do kříže tak, jako bychom opékali buřty nad ohněm. Pak položíme šikmo na každý čtvereček těsta kus párku a dva protilehlé konce spojíme (ideální je ten vrchní růžek natáhnout a podstrčit až pod šáteček, aby se při pečení nerozevřel). Hotové šátečky potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme v dobře vyhřáté troubě na 200 °C (po chvíli zmírníme) asi 10 minut. Naříznuté konce párků se rozšklebí a opečou. Po vychladnutí stříknu do jednoho rozšklebeného konce kečup a do druhého hořčici.
2
Doporučuje se nejdříve změřit a nařezat párky a pak podle toho rozválet sílu těsta. Je nutné, aby párky z těsta na každé straně koukaly alespoň 2 cm, aby se mohly správně rozšklebit. Jsou dobré teplé i studené a vždycky jich je málo.
Použité ingredience v tomto receptu: Hořčice Kečup - jemný Listové těsto Párky Vejce
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Lucia Drotárová
    Lucia Drotárová |

    26. 8. 2009 19:07

    Výborné! Ani som nemazala vajíčkom... len posypala rascou (kmín).Robila som z kvalitných spišských korenených...Inak, doporučujem zmenu - netrápila som sa vyvaľkaním celého plátu, jednoducho som cesto (odmrazené) rozkrojila ihneď na 8 častí a vyvaľkala "placku" na každý párok zvlášť. Bolo ho tak dosť na 8 párkov (tvarom pripomínali síce ovál, ale vyšlo to skvele).Nabudúce skúsim pridať slaninu, ako radí Simona...

  • Hela -
    Hela - |

    7. 11. 2007 12:04

    Děkuji za uveřejnění fota, akorát si to musí človět zvětšit, aby viděl, jak to asi vypadá. Ten nápis přes to to dost zkresluje.

  • Bob -
    Bob - |

    31. 10. 2007 20:49

    Tak tohle dokáže i průměrně nešikovný chlap. Ale fakt super!

  • Věra z DC
    Věra z DC |

    11. 7. 2007 14:28

    Až budete mít upečeno pošlete někdo foto nejhezčího šklebíka, chtěla bych vidět jak vypadá.

  • Simona
    Simona |

    11. 7. 2007 12:32

    Šklebíci jsou výborní. Vajíčkem nepotírám sypu jemně grilovacím koření. A nebo párek zabalím do slaniny - je to famózní.