Květákové kari s hráškem

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Zdena z JM

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      ks květák
    • 300
      g mražený hrášek Nebo čerstvý
    • 2
      lžička kari
    • 2
      lžíce rostlinný olej
    • 2
      lžíce hladká mouka
    • sůl

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Květák a hrášek povaříme cca 10 minut v mírně osolené vodě. Vodu nevyléváme, použijeme ji na ředění omáčky. Na rozpáleném oleji opražíme mouku a kari koření. Postupně zaléváme zchladlou vodou z vařené zeleniny až nám vznikne hustší omáčka. Omáčku několik minut povaříme a do hotové potom vložíme na drobno nakrájený květák a hrášek. Dochutíme solí. Podáváme s pečivem nebo těstovinami.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.