Květákové kari

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 40 minut
počet porcí: 3 porce
počet kalorií: neuvedeno

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      ks květák
    • 2
      hrst hrášek
    • smetana na vaření
    • kari
    • sůl
    • pepř mletý
    • cibule

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Květák si rozebereme na růžičky a uvaříme v páře (10 minut). Necháme zchladnout. Mezitím, kdy nám chladne květák, si připravíme cibuli, kterou si nakrájíme na proužky (kolečka).
2
Olej si necháme rozpálit, dáme cibuli, kterou opečeme, potom přidáme zmražený hrášek a necháme chvilku podusit.
3
Potom si přidáme květák (do směsi cibule a hrášku na pánvi), přidáme smetanu a vaříme do zhoustnutí. Směs ochutíme solí, pepřem a kari (na barvu, kari je aromatické).
4
Podáváme s rýží. Já to dělám tak, že si směs a rýži smíchám a mám z toho takové zeleninové rizoto.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.