Květáková polévka s voňavými knedlíčky

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 2
doba přípravy: 35 minut
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: Jafin

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 0,5
      ks květák
    • 1
      ks cibule
    • zeleninový vývar
    • vegeta
    • pepř mletý
    • kmín
    • mouka
    • sůl
    • 1
      lžíce olej
  • Knedlíčky
    • 1
      ks cibule
    • 2
      ks droždí (á 42g)
    • 3
      stroužek česnek
    • majoránka
    • sůl
    • pepř mletý
    • 1
      ks vejce
    • 1
      lžíce olej
    • strouhanka

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Na oleji osmahneme cibulku, zaprášíme moukou, osmahneme a zalijeme vodou (asi 3 litry). Do vroucí vody přidáme květák rozebraný na drobné růžičky, lžičku vegety, bujón, pepř, kmín, trochu soli a povaříme téměř doměkka - asi 10 minut. Mokrýma rukama tvarujeme malé knedlíčky a vkládáme do vroucí polévky. Ještě 10 minut povaříme.
2
Knedlíčky: na oleji orestujeme cibuli, přidáme droždí a necháme ho rozpustit. Když hmota vychladne, přidáme vejce, česneky, sůl, pepř, majoránku a strouhanku tak, aby vzniklo tužší těstíčko, ze kterého lze tvarovat knedlíčky.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • loucek
    loucek |

    17. 3. 2011 16:55

    Knedlíčky jsou naprosto jedinečné

  • Zuzana
    Zuzana |

    2. 3. 2007 07:57

    Tyto knedlíčky také dělám a jsou nejlepší.

  • Jana Kutačová
    Jana Kutačová |

    1. 9. 2006 14:00

    Ali,tak to mám radost :o) Mám droždí v ledničce,budu dělat na zítra taky.U nás je droždí celkem v kurzu:o)

  • Alena Tarabová
    Alena Tarabová |

    1. 9. 2006 13:33

    Tak ode dneška jinou květákovou polévku nevařím! Dávám 1!!!

  • Alena Tarabová
    Alena Tarabová |

    1. 9. 2006 10:22

    Tak jsem udělala klasickou česnečku 2 paličky česneku na litr vody, neboť česneku není nikdy dost ani v samotném česneku, do ní tyto knedlíčky. nasekaný libeček nadrobno. Ještě osmažila chlebové kostičky. Co myslíte, že na mě zbylo? Pár chlebových kostiček. Dnes ji jdu dělat s tím květákem a pojistím se, schovám si kastrůlek.

  • Jana Kutačová
    Jana Kutačová |

    29. 8. 2006 18:20

    Ali,jsme jen lidi a každý se může splést,to je zcela normální.Já je dělám taky bez vegety-ta vegeta patří na ochucení polévky.Směji se i sobě,když odešlu komentář a najdu tam takové přebrepty,které bych normálně ani nebyla schopna vyslovit.:o))))

  • Alena Tarabová
    Alena Tarabová |

    29. 8. 2006 16:30

    Ještě jednou já. jak pročítám recept tak tam mělo být, že je dělám bez vegety a ne bez oleje. V té česnečce to musí být bomba.

  • Alena Tarabová
    Alena Tarabová |

    29. 8. 2006 16:27

    Jejda, co jsem to tam napsala za kravinu, nevím na co jsem myslela, samozřejmě ža cibulka se musí na oleji osmažit. To je tak, když si jeden nezkontroluje, co napsal.Díky za uvedení do reality, ještě že po sobě čtu recepty, které posílám, doufám, že mi tam nějaká taková perla nevletí.

  • Jana Kutačová
    Jana Kutačová |

    28. 8. 2006 12:16

    Ali,ten olej je asmahnutí toho droždí a cibule.jinak tyhle kmedlíčky přidávám občas do vývarů a také do česnečky a do pórkové polívky,ke které se podle mě hodí úplně nejlépe.:o)Přeji ať Vám chutná:o)

  • Alena Tarabová
    Alena Tarabová |

    28. 8. 2006 12:07

    Tyto knedlíčky dělám také, ale bez oleje, do zeleninového i masového vývaru, ale nikdy mě nenapadlo spojit je s květákem. Díky za nápad, jdu vyzkoušet.