Kuřecí "placičky" na česneku

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: 2 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 2
      ks kuřecí maso prsa (bez kosti)
    • 5
      stroužek česnek
    • 1
      lžíce koření na kuře
    • 1
      lžička podravka
    • 80
      g mouka
    • 2
      ks vejce
    • 80
      g strouhanka
    • rostlinný olej na smažení

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Maso nakrájíme na nudličky (ze dvou prsou cca 15-20 nudliček), promícháme s prolisovaným česnekem, podle chuti koření na pečené kuře a necháme do druhého dne v uzavřené nádobě v lednici. Obalujeme jednotlivé nudličky klasicky v trojobalu - do vejce nasypeme trochu podravky a když obalujeme ve strouhance, maso do stouhanky vtiskneme prsty tak, aby se "rozpláclo". Pečeme na rozpáleném oleji dozlatova.
2
Je to velmi dobré a rychlé, nejlepší přílohou je bramborová kaše nebo šťouchané brambory.

Komentáře k receptu

  • Andulka
    Andulka |

    28. 3. 2006 10:56

    Jano dik, me to smazeni v troube laka napr. pri smazeni kvetaku je nas doma docela dost a jeden kvetak nikdy nestaci :-) brzo vyzkousim

  • Jana
    Jana |

    24. 3. 2006 04:40

    Folii,myslim alobal a nebo muzes pouzit pecici papir,to hlavne proto,aby se nezamazal plech.

  • Andulka
    Andulka |

    22. 3. 2006 11:49

    Skuste jednou až budete cokoliv smažit (řízky, kapra, ...) dat si vedle do kastrulku vařící vodu a tou vodou usmažený řízek protahnout, neuvěříte pokud neuvidíte kolik mastnoty zustane ve vodě.

  • luckymili
    luckymili |

    22. 3. 2006 11:31

    My považujeme obalování za nejrychlejší způsob přípravy jídla. Z vajíčka a mouky řidké těstíčko, potom do strouhanky a šup do friťáku. Smažení ve friťáku je nejzdravější ze všeho smažení. Můj žaludek by nepřijal ani trochu mastného a to dosáhnu, když smažím v dobře rozpáleném friťáku a pak ještě nechám vysát na papír. ubrousku.

  • Andulka
    Andulka |

    22. 3. 2006 07:36

    Jano prosim te jakou folii pocakas olejem?? bud tak hodna a upresni to. Diky moc

  • Jana
    Jana |

    21. 3. 2006 19:19

    Zkuste smazit v troube.i Je to chutnejsi,ne nacucane olejem,a nemusi se stat u plotny.Folii potru olejem,naskladam maso,ktere take "pocakam"olejem, a pecu na 200 stupnu do zlatova. Kdyz je spodni strana osmazena, obratim a dopekam na druhe strane,jako pri smazeni."Smazim" takto i vanocni ryby.Timto zpusobem delam,smazeny kvetak,karbanatky,proste vse co se smazi v oleji na panvi.

  • Kristen
    Kristen |

    21. 3. 2006 14:42

    Záleží na tom, jací jsou to strávníci. A když si dáš do misky s víkem (takové ty plastové, co se v nich skladují potraviny v ledničce) mouku, protřepeš to s nudličkami a to samé uděláš s vejcem, tak ti zbývá pouze "rozplacování" ve strouhance :-)) Ale je to opravdová mňamka, hlavně pro ty, kteří stejně jako my mají rádi česnek.

  • Zdena z JM
    Zdena z JM |

    21. 3. 2006 14:20

    O tom,že je to vynikající,není pochyb,ale rychlé se mi to nezdá.Když to budu dělat pro čtyřčlennou rodinu,tak u obalování strávím mládí.Ale nepochybuji o tom, že i tak to asi stojí za to.