Kuřecí klasika

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: 1 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 300
      g kuřecí maso stehenní řízek
    • 1
      ks cibule Větší
    • 3
      stroužek česnek Min.
    • kečup - jemný
    • olej
    • sůl
    • pepř mletý
    • kmín

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Na pánvi necháme na oleji zesklovatět nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme na malé kousky nakrájené kuřecí maso (může být i krůtí nebo vepřové), osolíme, opepříme, přidáme nakrájený česnek, kmín, kečup a trochu vody (tolik, aby stačila během přípravy vysmahnout). S kořením můžeme vhodně experimentovat, tzn. grilovací koření, paprika, bazalka, tymián, zázvor, dobré jsou i houby, čerstvé nebo sušené, zelená nebo červená paprika, rajče, všeho ale s mírou.
2
Necháme dusit na mírném ohni pod pokličkou asi 20 min., potom odkryjeme a necháme dojít, až tam není žádná voda.
3
**Přílohy:** dušená rýže, vařené nebo pečené brambory, hranolky, těstoviny, chleba (ale ne všechno najednou...).

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.