Kuře po korsicku

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 1
doba přípravy: 60 minut
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: polmari

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      ks kuřecí maso celé kuře (naporcované - stehna či prsa)
    • 3
      stroužek česnek
    • 1
      ks cibule
    • 100
      g šunkový salám 50-100g, (šunka)
    • hladká mouka
    • 1
      dl bílé víno nebo 1 lžíce vinného octa
    • pepř mletý
    • sůl
    • mletá paprika pálivá, není nutná
    • olej
    • 1
      plátek máslo (není třeba při použití grilu nebo mikrovlnky)

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Na oleji osmažíme na plátky nakrájený česnek, vyjmeme ho a odložíme na později. Do oleje vložíme porce kuřete, které jsme zbavili kůže, osolili a obalili v hladké mouce smíchané s pepřem. Osmažíme ze všech stran do zlatova. Kuře vyjmeme a dáme ho na gril či do mikrovlnky v grilovacích režimu grilovat. Do pekáčku do trouby či do remosky péct na plátku másla a podlité troškou vody.
2
Do oleje dáme nadrobno nakrájenou cibuli, na malé kostičky nakrájený salám či šunku, opepříme, přidáme trochu pálivé papriky (nemusí být) a osmažíme cibulku do zlatova. Pak vložíme osmažený česnek a zalijeme vínem či vinným octem. Necháme za stálého míchání chvíli povařit, aby omáčka zhoustla.
3
Poté: a) vložíme do omáčky do té chvíle se grilující kuře
4
b) přelijeme omáčkou pečící se kuře a dusíme cca 30 minut.
5
Podáváme s rýží a zapíjíme použitým druhem vína (proto je víno lepší než vinný ocet) - což není samozřejmě nutné, ale chutné.

Komentáře k receptu

  • klára
    klára |

    23. 4. 2013 18:28

    My ten recept známe trochu jinak: bez mouky a salámu, zato s rajčaty a hodně petržele nasekané s česnekem, ale to bílé víno je tam taky důležité.

  • Martina
    Martina |

    24. 4. 2008 07:21

    koukám, že nezachovali formát receptu, takže pro vysvětlení: jestliže se použije gril či mikrovlnka,není potřeba mít máslo a kuře se do omáčky vkládá na pánev; jestliže se použije trouba či remoska, tak se kuře místo grilování peče na másle a omáčkou se poté přelévá. V obou případech se na omáčce dusí cca 30 minut.

  • frankovka *
    frankovka * |

    20. 4. 2008 12:57

    Ahoj Martino, Tvůj recepis mě zlákal a už při přípravě jsem se těšil, jak to dopadne. A dopadlo! Několik rad pro méně zkušené:- s česnekem opatrně - jen do růžova, aby se nespáil a nezhořkl,- nezapomeňte na sůl,- použil jsem veltlínské zelené a byla to dobrá volba, zvláště po výborném jídle dotáhlo chutě k dokonalé spokojenosti:-))Díky, dávám za jedna.:-) Martin

Poslední navštívené:

Abecední seznam: