Kuře po abertamsku

moje hodnocení:

2,0

hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: niobe

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 4
      ks kuřecí maso stehna
    • 1
      ks máslo
    • houby podušené na cibulce
    • těstoviny nejlépe široké nudle
    • 5
      ks cibule
    • drcený kmín
    • sůl

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Pekáč nebo zapékací mísu vymažeme máslem a poklademe osolenými stehny. Cibule nakrájíme na půlměsíčky nebo plátky a zasypeme jí kuře. Nakonec přidáme houby, které jsme si podusili na oleji a cibulce a na konec posypeme drceným kmínem.
2
Přiklopíme a pečeme ve vyhřáté troubě na 250 °C asi hodinu. Poté odklopíme, ze stehen setřeme směs do kraje pekáče a odklopené dopečeme, aby mělo kuře kůrčičku.
3
Mezitím uvaříme těstoviny v osolené vodě podle návodu. Těstoviny scedíme, upečená kuřecí stehna vyjmeme z pekáčku a do výpeku s cibulí a houbami přimícháme těstoviny. Servírujeme porci kuřete a těstovinovou směs.

Komentáře k receptu

  • ilis ilis
    ilis ilis |

    10. 3. 2009 19:53

    Kombinace kuře,těstoviny a smetana obsahuje recept -neskutečně žravé kuře.Vyzkoušené a velmi výborné.Doporučuji...

  • niobe nightingale
    niobe nightingale |

    9. 3. 2009 13:50

    to máte pravdu - to by taky stálo určitě zato s tou smetanou... když jsem to včera vařila, tak jsem jí neměla, ale pro příště dobrý nápad ;-)

  • Marie Šindelová
    Marie Šindelová |

    9. 3. 2009 07:32

    No to koukám.Kuře a těstoviny.Zase jedna kombinace,kterou bych nečekala.Ale zní to docela dobře.Ten výpek musí být dobrý.Co takhle do výpeku trošku smetany?

  • Marie Fatrlová
    Marie Fatrlová |

    8. 3. 2009 22:31

    A přidáte-li do těstovin drůbeží játra tak se tento pokrm může jmenovat Maminčino kuře. Ať žije Babica, já ho také nemusím.

  • niobe nightingale
    niobe nightingale |

    8. 3. 2009 22:10

    Včera jsem tenhle recept (omylem) zahlédla v tý příšerný show Babicovy dobroty! Nesnášim toho chlapa, ale tenhle recept vařila nějaká sympatická paní z Krušných hor. Dnes jsem vyzkoušela a prý je to opravdu luxusní jídlo... Snad se nezlobíte za nevlastní recept, ale přiznávám to i bez mučení :) Vřele doporučuji po vlastních zkušenostech.