Kuře plněné pod kůží

moje hodnocení:

4,7

hodnotilo: 32
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: Vlastina

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      ks kuřecí maso celé kuře
    • 1
      ks cibule velká
    • 100
      g anglická slanina
    • 1
      sůl
    • 1
      špetka mletá paprika
    • olej

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Kuře omyjeme, uvnitř i zvenku opaprikujeme a osolíme. Cibuli nakrájíme na kolečka, anglickou slaninu na tenké plátky. Uchopíme kůži kuřete a nařízneme ji tak, aby se do tohoto místa mohl vložit jídelní nůž (ne ostrý), kterým oddělíme kůži od masa. Vzniklé kapsy po celém povrchu kuřete naplníme slaninou a cibulí, zbytek cibule a slaniny dáme do vnitřku kuřete. Takto zdeformované kuře dáme na pekáček, a zalijeme trochou vody. Pekáček přikryjeme a dáme do rozpálené trouby. Nejprve pečeme asi 30 minut přikryté a pak odkryjeme, pomažeme olejem, ve kterém jsme rozmíchali papriku, podle potřeby podléváme a pečeme do červena.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • pavlina prochazkova
    pavlina prochazkova |

    16. 1. 2009 22:23

    Výborné!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Dávám do oblíbených!!

  • jindra hřibnakova
    jindra hřibnakova |

    27. 1. 2008 21:40

    ahojte taky dělám kuře plněné pod kuži ale udělám nádivku rukou obnažím kuži kuřete okolo stehen a okolo celého kuřete .tak to pěkně nacpu nádivkou co zbytek dám do kuřete zašiju nití .moc dobré jindra hřibnaková

  • jana
    jana |

    12. 1. 2008 19:22

    vyborne zase nějaká změna

  • Bara Jedlickova
    Bara Jedlickova |

    3. 1. 2008 20:16

    bylo to moc dobre, dekuji za skvely napad :o)

  • Dana Křížová
    Dana Křížová |

    18. 12. 2007 17:03

    Bylo to prostě výborný!!!! Zase nová jiná chuť!!!

  • Silvia
    Silvia |

    16. 12. 2007 13:02

    Přídala jsem čessnek, jak se uvádí v komentářích a moc nám to chutnalo, slaninu jsem dala hodně libovou

  • Maky
    Maky |

    6. 12. 2007 14:50

    Bohužel nám to vůbec nechutnalo, nevím zda jsem špatně odhadla ingredience, každopádně chuť kuřete byla nijaká spíše slaninová :o((

  • Martina Marťásek
    Martina Marťásek |

    22. 11. 2007 18:17

    Ještě jsem zapomněla dodat , že jsem přidala kousek nadrobno nakrájené Nivy a asi 4 stroužky česneku :-)

  • Martina Marťásek
    Martina Marťásek |

    22. 11. 2007 18:15

    Včera jsme tuhle dobrotku měli na oběd . . . :-)) Výborné a dávám za jedna . . . :-)

  • jiřina Hauslerová
    jiřina Hauslerová |

    27. 7. 2007 17:40

    Je to vynikající kuře i na grilu se to dá dělat ....bezva zase změna

  • Renáta Janotová
    Renáta Janotová |

    26. 7. 2007 15:21

    Doprastřed dávám rozčtvrcený citron a bobkový list!Nemá chybu!Jinak taky plním pod kůží a taky slaninou, někdy máslem se strouhanou citronovou kůrou a česnekem, ale cibulí jsem jěště nezkoušela!Slibuji, že vyzkouším a napíšu, jak skvělé to bylo!!

  • Anonym
    Anonym |

    2. 7. 2007 12:29

    dala jsem pod kůžičku ještě rozetřené máslíčko s česnekem a byla to fakit mňamka, s tou slaninou je to opravdu harmonie chuti. doporučuji k tomu rýži s ananasem a mandlemi. u nás je to 1*****

  • Herma
    Herma |

    30. 6. 2007 17:26

    moc dobré, místo slaniny jsem dala kladenskou pečeni - výborné!!!

  • olinek kukura
    olinek kukura |

    20. 6. 2007 18:06

    Moc nám to chutnalo.Děkujeme za jednoduchý a výborný recept.

  • Izabela
    Izabela |

    20. 6. 2007 12:15

    parádička, už niekoľko krát som špikovala kurča, ale syrom, maslom alebo slaninkou ale cibuľka by ma nenapadla.dávam za 1..fakt mňamka :) nabudúce skúsim pridať syr

  • Jitka Bublová
    Jitka Bublová |

    18. 6. 2007 12:43

    Tak jsem se trochu začetla do komentářů ohledně hodnocení p. Markese. Myslím, že není důvod nenapsat, že něco příliš nechutnalo, jen se mi zdá, že pokud p. Markes píše, že "nám to moc nechutnalo", čekala bych známku tak 3. Pod pětkou si představím něco fakt hnusného, co jsme vůbec nejedli a vyhodili. Tomuhle recptu to při počtu hodnocení nijak zvlášť neuškodilo, ale neuváženě rozdávané 5 na začátku mohou zatratit recept, který by třeba spousta lidí vyzkoušela a ocenila.

  • Chatu_ozdoba Ozdoba
    Chatu_ozdoba Ozdoba |

    18. 6. 2007 09:08

    Kuře miluju a recepty z něj také ! Péct to pořád "ala klasika " je nůúůúůďo ! A když se to i někdy zrovna nepovede, zkusíme jinak - zas až tak drahé to kuře není.....

  • Eliška
    Eliška |

    15. 6. 2007 12:02

    Je to vynikající,moc nám chutnalo...dokonce i tchýni a to je co říct.pokud má někdo rád jemné chutě není to nic pro něj ale tahle "chapská" chuť uspěla.Dokonce jsme takhle upravené kuře i grilovali(v alobalu) a bylo to extra:-)

  • Anonym
    Anonym |

    2. 6. 2007 10:42

    zkuste naplnit pod kůži: sýr feta, trochu másla, pepř, nasekaná sušená rajčata a najemno nasekaný kousek rozmarýnu. Péct zakryté, po 40 min potřít olivovým olejem, trochu dosolit a dopepřit...vynikající!

  • Lída Novotná
    Lída Novotná |

    1. 6. 2007 14:53

    pane Markes, slovo chuť se nepíše s ď ale jako chutná s T, asi máte obrácené chutě. Lída.

  • Jana Janková
    Jana Janková |

    30. 5. 2007 10:20

    Někde jsem četla kuře naplněné pod kůží bylinkovým máslem. Na to se chystám - asi v troubě, ale toto s tou slaninkou, to bych teď yzkoušela na grilu:) . Jen nevím, které dřív, obě musí mít výbornou chuť masíčka právě po těch "nacpaných" dobrotách, a to mě láká, různé chutě!!!!!

  • Zdena z JM
    Zdena z JM |

    30. 5. 2007 09:23

    A opět ta známá písnička.Někdo něco zkritizuje a už je na pranýři.Zajímalo by mě,podle čeho by se tedy mělo hodnotit,když ne podle toho,jestli nám chutnalo nebo ne.

  • Hana Lorencová
    Hana Lorencová |

    29. 5. 2007 21:36

    Musím se přidat do diskuse. Tento recept jsem vyzkoušela, pod kůži jsem nacpala cibule i slaniny co se vešlo a bylo to vynikající! Pokud někomu jakýkoliv recept tady nesedne, není to přece o pětkách jako ve škole!?

  • Alina
    Alina |

    29. 5. 2007 21:26

    Daniella mi mluvý z duše!

  • Daniella O.
    Daniella O. |

    29. 5. 2007 16:51

    Pane Markes, muzete nam prosim vysvetlit, co si predstavujete pod pojmem, ze kure ztratilo chut kurete? Nadarmo se nerika (kure 100 krat jinak), jsou napriklad recepty z kurete, ze chutna jako bazant nebo kachna atd. Pokud se chcete striktne drzet pouze jedne nudne upravy, nemel byste se poustet do experimentu a zbytecne rozdavat 5ky!!! Tento recept je vyborny a velmi variabilni, coz dokaze ocenit urcite kazda kucharka. Nemame totiz radi nudu v jidle. Ono to totiz znamena tak trochu i nudu v zivote.

  • Markes
    Markes |

    28. 5. 2007 18:11

    musím podotknout, že nám to moc nechutnalo. Kuře ztratilo chuď kuřete. Klasika je klasika.Dávám za 5

  • Vla
    Vla |

    24. 5. 2007 13:37

    Pridavam jeste i cesnek

  • jana martanovicova
    jana martanovicova |

    18. 5. 2007 08:14

    veľmi chutné a dobré šťavnaté

  • Anonym
    Anonym |

    5. 5. 2007 18:08

    Místo anglické slaniny důkladně naplním plátky debrecínky a proužky papriky, je výborné

  • legolas
    legolas |

    1. 5. 2007 12:03

    snad to bude dobry

  • Anonym
    Anonym |

    19. 4. 2007 19:20

    Skvělý recept, přidala jsem tymián a bílý pepř, bylo výborné

  • bubulka
    bubulka |

    14. 4. 2007 19:30

    Výborný sobotní oběd, děkujeme

  • Jarmila Teplíková, ing.
    Jarmila Teplíková, ing. |

    5. 4. 2007 19:33

    Opravdu skvělý recept, při různých příležitostech postupně vyzkouším další varianty dle názorů. Díky a hezké Velikonoce.

  • Jitka Aufartová
    Jitka Aufartová |

    1. 4. 2007 13:28

    Výborné, dala jsem tam i česnek a tak jsme si pochutnali :-)) Davame 1

  • kvetoslava Matuszková
    kvetoslava Matuszková |

    28. 3. 2007 16:35

    Díky za nápad zkusím na velikonoce tento receptzkusím, ale dát játrovou nádivku pod kůží.

  • Blanka Plašilová
    Blanka Plašilová |

    25. 3. 2007 09:33

    Já tam někdy dávám i sýr :-)))) jen pokud není manžel doma - ten sýr nejí .-((

  • Eva P.
    Eva P. |

    20. 3. 2007 16:06

    Moc dobré.

  • Marsí
    Marsí |

    16. 3. 2007 10:34

    No já tam ze samé roztažnosti narvala ještě nasekané nadrobno kuřecí játýrka..:-)))

  • Lubor
    Lubor |

    24. 2. 2007 18:59

    přidávám česnek a při pečení podlévám černým pivem

  • Gábina Houšková
    Gábina Houšková |

    23. 2. 2007 10:56

    My plníme kuře pod kůží klasickou nádivkou z vajec, housek a koření. Nádivka pak není tak rozblemtaná, jako když se dává dovnitř kuřete. Když je nádivky hodně, kuře pak hodně nabyde a říkáme tomu "kuře jako prase"

  • Tereza Jarčušková
    Tereza Jarčušková |

    24. 7. 2006 10:31

    Tento recept som tu pred časom pridala pod názvom Zdeformované kuře.

  • Lubor Hájek
    Lubor Hájek |

    5. 3. 2006 19:54

    Také dávám té slaniny víc, ale ještě raději dávám paprikový bok, to je pikantnější

  • Stáňa Nová
    Stáňa Nová |

    13. 10. 2005 19:46

    Souhlasím s Jiřinou, anglické slaniny dávám víc, dobré, i když asi ne moc dietní, ale někdy to nevadí

  • Aja
    Aja |

    9. 10. 2005 18:41

    Dělala jsem to a je pravda, že anglické slaniny jsem měla víc, cibuli jsem dala jen jednu, povedlo se

  • Jiřina Nováková
    Jiřina Nováková |

    8. 10. 2005 14:09

    Jen 100g slaniny a 1 cibule? Není to málo, když zbytek má přijít ještě dovnitř kuřete?

  • irena
    irena |

    20. 7. 2005 14:19

    do nádivky se dá přidat ještě petrželka a s namočenou rozmačkanou houskou.Nádivku si můžete dát i mimo do kastrůlku a zapéct,když vám zbyde zvlášť..Ke kuřeti takhle upečenému jsou výborné houskové knedlíky.A pokud se kuře udělá v troubě na chalupě-takje uplne super

  • Alis
    Alis |

    21. 6. 2005 21:41

    Vypadá to zajímavě, nevím jestli bych pod kůži nemohla dát kladenskou pečeni, asi vyzkouším..

  • Luba
    Luba |

    17. 2. 2005 18:43

    Není to sice moc dierní, ale je to moc dobré, doporučuji!!

  • Hana Janů
    Hana Janů |

    7. 1. 2005 20:44

    Dobré, neobvyklé

  • Dostálová
    Dostálová |

    6. 1. 2005 18:55

    Dnes jsem vyzkoušela, místo anglické slaniny jsem dala kladenskou pečeni, hodně jsem popaprikovala a byla to pochoutka

  • Lubor
    Lubor |

    5. 1. 2005 18:22

    doporučuji, je to neobvyklé, ale dobré, hlavně pro pány