Kuře na hořčicích

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 180 minut
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1,5
      lžička hořčice kremžská
    • 1,5
      lžička hořčice plnotučná
    • 1
      lžička kari
    • 1
      lžička pepř mletý
    • 2
      lžička sůl
    • 0,5
      lžička mletá sladká paprika
    • 0,5
      lžička pálivá paprika
    • 1
      ks polotovar - halali mensi sklenicka
    • 150
      g anglická slanina vcelku
    • 125
      g máslo pulka normalni kostky
    • 1,5
      lžička francouzská hořčice
    • 1,5
      lžička zavařenina jakakoliv kterou mate po ruce
    • 1
      ks kuře
    • 1
      lžíce olej

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Vše kromě kuřete, másla, slaniny a Halali nahazíme do misky a dobře promícháme. Měla by se utvořit taková hustá pasta.
2
Kuře opláchneme a očístíme. Jemně oddělíme kůži na kuřeti tak, aby nám vzniklo kuře v takovém koženém pytlíku. Používat jen ruce, žádný nůž. Následně vetřeme pastu do masa, pokud možno do všech koutů, kam se prsty dostanete. Kuře potřeme i z venku po kůži a promasírujeme, dáme do lednice tak na hodinku.
3
Do pekáčku nakrajíme na kostičky slaninu a máslo, na to položíme kuře a celé zasypeme scezenou zeleninou Halali. Pečeme asi 1,5 hodiny, kontotrolujeme a případně kuře po půl hodince otáčíme v pekáčku. Jako příloha se dá jíst snad cokoliv, podle toho, co má kdo rád.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.