Kuře na francouzský způsob

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 60 minut
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      ks kuřecí maso celé kuře
    • 1
      l mléko
    • 200
      g slanina
    • muškátový oříšek
    • hladká mouka
    • sůl
    • drůbeží vývar
    • vegeta

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Kuře naporcujeme a naložíme na 12 hod. do mléka se solí a muškátovým oříškem. Plátky slaniny usmažíme dokřupava a vyjmeme, na výpeku, do kterého přidáme trochu oleje smažíme porce kuřete obalené v hladké mouce, kůží dolů.
2
Maso vyjmeme, výpek zaprášíme hladkou moukou a zalijeme studeným kuřecím vývarem, přidáme muškátový oříšek a mléko, ve kterém bylo kuře naložené, dobře promícháme, uvaříme omáčku, dle chuti osolíme. Usmažené kuře přeléváme na talíři touto omáčkou a posypeme nasekanou usmaženou slaninou.

Komentáře k receptu

  • Kuchařka on-line
    Kuchařka on-line |

    7. 8. 2006 09:47

    Opraveno.

  • Jana
    Jana |

    31. 7. 2006 08:23

    Myslím,že tam má být-mléko,ve kterém bylo kuře namočené.

  • Hana Lorencová
    Hana Lorencová |

    29. 7. 2006 09:38

    Správně má být: mléko ve kterém bylo kuře naložené...

  • Alice Stránská
    Alice Stránská |

    28. 7. 2006 20:58

    Na začátku je uvedeno: kuře naložíme na 12 hod do mléka, dále následuje...a mléko, ve kterém bylo kuře UVAŘENÉ, asi mi něco uniká

  • Míla
    Míla |

    27. 7. 2006 19:55

    No ono to z toho receptu vyzní úplně jinak, chybí tam slovíčko "nejdřív".

  • Hana Lorencová
    Hana Lorencová |

    27. 7. 2006 17:38

    Kuře se smaží samozřejmě po obou stranách, jak jinak? Nejdřív dávám kůží dolů, potom obrátím.

  • Míla
    Míla |

    27. 7. 2006 11:27

    To kuře se smaží pouze po jedné straně, když "kůží dolů"? To je divné ...