Krůtí prsa na pomerančích

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 6
      ks krůtí maso prsa
    • 3
      ks brambory Střední
    • 4
      ks pomeranč
    • pomerančová kůra Čerstvá strouhaná nebo sušená
    • bazalka
    • sůl
    • pepř mletý
    • slunečnicový olej

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Krůtí prsa osolit, opepřit, na rozpáleném oleji zprudka osmahnout, odložit do zakryté nádoby (pustí šťávu). Očistit brambory a pokrájet na kolečka. Vymazat pekáč olejem, nechat v troubě rozpálit, poté rozložit kolečka brambor, osolit a doměkka opékat. Podlít vodou.
2
Oloupat pomeranče, nakrájet na kolečka a klást do pekáče. Posypat pomerančovou kůrou. Navrch pokládat osmahnuté řízky, na každý řízek jedno kolečko pomeranče. Volně pokrýt trhanými lístky čerstvé bazalky. Péct cca 20-25 min. Vhodná příloha: vařená rýže

Komentáře k receptu

  • ivan
    ivan |

    22. 12. 2014 15:57

    lze také prošpikovat jednotlivými plátky pomeranče, / místo špeku pomeranč /

  • Daniela Burdová
    Daniela Burdová |

    23. 11. 2007 13:34

    Dobré, ale přišlo mi to trochu hořké, možná to bylo tou kůrou, nevím...

  • Věra Soukupová
    Věra Soukupová |

    3. 12. 2005 13:58

    A ty brambory pod tím masem slouží jako podložka,aby se to maso nepřipeklo ? Proč ne jako příloha?

  • Monika Vrbová
    Monika Vrbová |

    30. 11. 2005 17:43

    Tenhle způsob přípravy,dle vašeho receptu mi velmi chutnal. Dělala jsem ho sice z kuřecího masa, ale bylo to vynikající. A jako přílohu jsme si dali americké brambory a bylo to velmi chutné.