Krkovička z trouby na zelenině

moje hodnocení:

4,9

hodnotilo: 13
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Jana z VM

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 6
      plátek vepřová krkovice
    • 2
      ks cibule 1-2
    • 2
      ks mrkev
    • 2
      ks petržel
    • 1
      ks celer
    • 1
      lžíce hořčice plnotučná
    • 3
      ks nakládané okurky 2-3
    • 6
      lžíce hladká mouka
    • 1
      lžíce citronová šťáva
    • 2
      lžíce sádlo

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Plátky krkovičky nařízneme, naklepeme, osolíme, lehce opepříme, potřeme hořčicí a posypeme hladkou moukou. Na pánvi zprudka na sádle nebo oleji opečeme a vyjmeme. Výpek nalejeme na plech, přihodíme na kolečka nakrájenou všechnu syrovou zeleninu - celer na malé plátky - a orestujeme. Přidáme plátky masa, podlejeme trochu vodou a dusíme - nemusíme přikrývat druhým plechem, občas vytáhneme z trouby a promícháme. Když je maso měkkoučké, zaprášíme hladkou moukou, přidáme 1 lžíci hořčice a nakonec trochu citronové šťávy a nakrájené kyselé okurky.
2
Podáváme s knedlíkem - buď houskovým, nebo bramborovým. Je to dobré i s rýží, ale knedlík je nejlepší.
3
Je to opravdu moc dobré, zase něco jiného. Chuť různé zeleniny s dalšími surovinami je opravdu skvělá.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Venc
    Venc |

    27. 8. 2013 18:10

    Nemám slov prostě výtečný : jenom přidal 2 stroužky česneku na zelenince jsem nešetřil O:-) O:-) jenom doporučuji O:-) O:-)

  • Ivana Samcová
    Ivana Samcová |

    28. 11. 2012 11:50

    U nás doma naprostá spokojenost. Moc nám to chutnalo. Jako přílohu jsme měli houskové knedlíky. Těším se, až znovu zopakuji. Mám recepty paní Jany moc ráda a tento to jen potvrdil. Ivana

  • Zdenka Kocmichová
    Zdenka Kocmichová |

    12. 7. 2010 13:16

    Dobré. Vzhledem k tomu, že přítel nerad kyselé, nedávala jsem citrón a příliš hořčice. Zbalznul to bez připomínek:-) Za 1.

  • hana Valentová
    hana Valentová |

    21. 12. 2008 08:41

    Výborné!

  • Jana Jurášková
    Jana Jurášková |

    2. 3. 2008 09:48

    Zeleninu jsem použila mraženou-"pod svíčkovou",přidala jsem ještě žampiony a ve finále jsem do šťávy nedávala okurky. Jako přílohu jsme měli bramborové knedlíky. Bylo to vynikající. Přítel to hodnotil-no to se Ti tedy povedlo a všichni chtěli přidat.

  • Anonym
    Anonym |

    13. 7. 2007 13:59

    Dobrý den, mohla by se použít mražená směs zeleniny "Pod svíčkovou"?

  • Alena Z
    Alena Z |

    4. 7. 2007 19:54

    prostě výborný

  • Blanka z Ostravy
    Blanka z Ostravy |

    23. 3. 2007 12:06

    Dělala jsem k obědu s bramborovým knedlíkem a bylo to naprosto skvělé!Zelenina,měkkoučké maso a ta šťávička jsou moc dobré. Stojí za to vyzkoušet.

  • Petr Čížkovský
    Petr Čížkovský |

    19. 3. 2006 12:16

    Eňo ňuňo. Výborné!!!

  • Marie Svobodová
    Marie Svobodová |

    21. 2. 2006 13:49

    Zeleninu jsem nahrubo nastrouhala, jinak jsem se držela receptu,měli jsme s knedlíkem a rodina si žádala opakovat. Takže zařazuji mezi oblíbené a hodnotím 1. Moc dobré. Díky

  • Kateřina R.
    Kateřina R. |

    14. 10. 2005 20:55

    výborné....vyzkoušejte..masíčko se jen rozpadalo na jazyku....