Krkonošské houbové knedlíky

moje hodnocení:

4,3

hodnotilo: 3
doba přípravy: 45 minut
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Věra z DC

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 200
      g čerstvé houby nebo žampiony
    • 300
      ml mléko
    • 2
      ks vejce
    • 6
      ks houska
    • sůl
    • pepř mletý
    • 50
      g slanina
    • 1
      ks cibule
    • 4
      lžíce hrubá mouka
    • 2
      lžíce sádlo
    • 1
      lžíce strouhanka
    • muškátový květ
    • pažitka

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Cibuli drobně nakrájíme a osmažíme na polovině dávky sádla dorůžova. Přidáme na kostičky krájené housky a osmahneme je.
2
V mléce rozmícháme vejce, osolíme, opepříme a nalijeme na vychlazenou žemli a necháme 30 minut stát.
3
Poté do směsi dobře zamícháme mouku a strouhanku.
4
Plátky hub podusíme na rozpuštěných kostičkách slaniny, necháme prochladnout a vmícháme do žemlového těsta spolu s muškátovým květem a pažitkou.
5
Dobře promícháme a tvoříme malé kulaté knedlíky, které vaříme asi 10 minut v osolené vodě. Podáváme se salátem z kysaného zelí.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.