Králík Neapol

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 4
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      králík
    • 100
      g šunka
    • 1
      cibule
    • 2
      česnek
    • 4
      lžíce kečup - jemný
    • bazalka
    • sůl
    • pepř mletý
    • slunečnicový olej
    • 5
      lžíce kukuřice sterilizovaná
    • 100
      g sýr

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Králíka naporcujeme, osolíme, opepříme a dáme péct do trouby. V jiném kastrůlku zesklovatíme cibuli, přidáme na kostičky nakrájenou šunku a kukuřici. Směs ochutíme česnekem, kečupem, bazalkou a krátce podusíme. Navršíme ji na opečené maso a zasypeme strouhaným sýrem, který necháme pod pokličkou roztavit.
2
Podáváme s bramborovou kaší, nebo vařenými brambory.

Komentáře k receptu

  • Zuzana
    Zuzana |

    7. 10. 2006 19:51

    Recept se výborně povedl! Přidali jsme navíc ještě trochu slaniny a více kečupu. Poté jsme podlévali červeným vínem. Maso bylo chutné, měkké. Za recept děkujeme.

  • Tereza Jarčušková
    Tereza Jarčušková |

    24. 2. 2006 13:22

    Ak sa vám zdá to mäsko suché, môžete pod králika podložiť niekoľko tenkých plátkov slaniny, ale skutočne tenučkých, aby sa neprehlušila chuť zmesi, ktorá sa dáva navrch. Mne sa ten recept páči, tá zmes na vrchu je dobre zladaná.

  • Lenka Zavřelová
    Lenka Zavřelová |

    24. 2. 2006 13:03

    Maso králíka opravdu nepatří k těm nejšťavnatějším.Někdo peče na sádle a samozřejmě jako u každého pečení se podlije trochou vody.No,a ta směs navršená při dopékání se dává právě proto,aby maso bylo ještě chutnější.

  • Anonym
    Anonym |

    24. 2. 2006 10:23

    Na čem se peče ten králík, jen na oleji ? Není to maso mdlé a suché ?

 
 

Další doporučené recepty: